CQ-PA december 2015 beschikbaar

cqpa-logoSinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het december nummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 23-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan:

 • Kerstpuzzel 2015
 • RF kits voor de Raspberry Pi
 • Noodcommunicatie en Dares
 • N – Examen 4 november 2015, uitgewerkt

Beste VRZA’ers,

Het is ‘opeens’ december, zo lijkt het. Persoonlijk lijken voorgaande jaren niet zo snel voorbij te zijn gegaan als 2015. Een heel bijzonder jaar, met onder andere mijn aantreden als voorzitter van onze mooie vereniging en natuurlijk de geboorte van mijn zoon vorige maand. Zoals men kan verwachten van een pasgeboren kind, zijn de nachten nog wat onrustig en de hobby-uurtjes schaars. Gelukkig is het een gezonde jongen en we hebben het er natuurlijk allemaal graag voor over.

De donkere decemberdagen geven veel zend- en luisteramateurs de gelegenheid om flink aan de hobby te kunnen gaan. Ik stel mij zo voor, dat in menig shack de rokende soldeerbouten en warm gloeiende apparatuur weer overuren maken. De ‘nieuwe’ 5 MHz of 60 meter band is inmiddels beschikbaar en door menig amateur in gebruik genomen. Ik ben zeer benieuwd naar uw ervaringen, stuur ze naar de redactie en deel het in CQ-PA.

Wie even uitgekeken is in de shack of een frisse neus wil halen, kan op 20 december naar Bladel. Daar organiseert de Kempische Amateur Radioclub PI4KAR de Radio en Techniekmarkt 3.0. Met populaire onderwerpen als Arduino, Raspberry Pi en 3D printing belooft het een interessante markt te worden. Het is bijna Kerst, familiebezoeken en kerstdiners staan op de agenda en binnenkort kunnen we een frisse start maken met een nieuw jaar. Samen met u hoop ik dat we veel leuke dingen gaan doen en beleven, zowel binnen als buiten onze prachtige hobby. Heeft u goede ideeën voor nieuwe activiteiten? Ik hoor ze graag.

Namens het bestuur wens ik iedereen zeer prettige feestdagen en een uitstekend, radioactief 2016 toe.

Namens het bestuur, 73,
Floris Wijnnobel PA1FW
Voorzitter VRZA

7 antwoorden
 1. Redactiesecretaris CQ-PA
  Redactiesecretaris CQ-PA zegt:

  Misschien even de tekst aanpassen,
  De artikelen van PA0WV zijn uit de cq-pa van december verwijderd.
  Het blad telt iets minder pagina’s

 2. Ruben
  Ruben zegt:

  Opmerkelijk dat de jongste pennenvruchten van PA0WV in eerste instantie wel zijn geplaatst.
  Het verbaast mij ook dat ze bij http://www.pi4raz.nl kennelijk geen probleem hebben met het op de man spelen door de auteur en een van zijn artikelen alsnog online hebben gezet.

  Wat mij betreft zouden de links hierboven(naar de bewuste artikelen) verwijderd kunnen worden, inclusief mijn reactie indien gewenst. Het leidt alleen maar af van het eigenlijke onderwerp: De CQ-PA van december staat online.

  Jammer dat PA0WV telkens de dwangmatige behoefte voelt om zijn inhoudelijk sterke artikelen eigenhandig om zeep te helpen met de puberale uithalen naar specifieke mede amateurs en de algehele neerbuigende toon richting de overige zendamateurs.

  Wim, stop met dat gepuber en blijf vooral wel schrijven over de hobby. Want zonder de uithalen in de zijlijn zijn het zeer lezenswaardige artikelen.

  groeten, een aankomend zendamateur

 3. Nico PA0CIA
  Nico PA0CIA zegt:

  Wim moet voor zijn teksten een spectraal lexicografisch spamfilter ontwerpen die zijn bandbreedte wat kan inperken. Het voortdurende gesplatter geeft aardig wat ruis buiten de band 🙂

 4. Piet
  Piet zegt:

  Voor de derde maal (waaromw orden mijn berichten telkens verwijderd? Mag ik daar enige uitleg over aub?)
  Als de VRZA zich nergens mee wilt inmengen, moeten ze ook niet de naam van de auteur noemen van de artikels die zijn verwijderd. Dit wekt de schijn van partijdigheid.

  • Wim
   Wim zegt:

   De volledige cqpa (“collectors item”) zoals voor de bestuursschaar op Internet stond met 3 artikelen van PA0WV er in (er zijn 3 artikelen verwijderd waarvan een ook op de website van de Veron staat) is te vinden op http://pa0wv.home.xs4all.nl

   Het Is daar reeds 470 keer gedownload in een week, dus men weet de weg middels google blijkbaar wel te vinden.

   Tijd zat hier om artikelen te schrijven op publiekelijk verzoek van de voorzitter van de VRZA, maar deze waren dan wel de laatste drie voor CQ-PA., zoveel kan duidelijk zijn. Ik schrijf niet voor de kat haar genitalia.

   .

Reacties zijn gesloten.