CQ-PA september 2015 beschikbaar

cqpa-logoSinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het september nummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 22-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan:

 • Propagatie voorspelling september en oktober
 • Dag van de Radio Amateur 2015
 • Nederlandse Locator Contest juli, augustus
 • Rockwell-Collins, Red spites

Beste VRZA’ers,

De periode van de zomervakantie is helaas voorbij. Als u op vakantie bent geweest, hoop ik dat het weer u gunstig gestemd was en dat u weer vol energie aan de hobby kunt. Mijn vrouw en ik hebben genoten en we bereiden ons ondertussen voor op de komst van onze zoon half November.

Eind augustus zijn er maar liefst 4 bestuursleden naar de 47e editie van het Duits-Nederlands Amateur Treffen (DNAT) geweest. Er is op verschillende dagen wat regen gevallen, maar vooral op zaterdag (tijdens de radiomarkt en de nabije vlooienmarkt) was het prachtig en warm. Het gezellige evenement is voorbij gevlogen, dus ik hoop dat het volgend jaar wederom een groot succes zal zijn.

Bij het verschijnen van deze CQ-PA is de Ballonvossenjacht 2015 op zondag 13 september reeds geweest. De VRZA en de VERON sponsoren het grootste gedeelte van dit bijzondere evenement. Met alle aandacht uit zowel binnen- als buitenland kan het bijna als een internationaal evenement beschouwd worden. Ik hoop dat het voor de organisatie, de vrijwilligers en de deelnemers een bijzonder geslaagd evenement is geweest. Hopelijk zal er in 2016 wederom een succesvolle ballonvossenjacht georganiseerd worden.

De 70cm repeater PI2NOS heeft ook in het Noordoosten van het land een zender gekregen, namelijk in Hoogersmilde. Met een bereik over een zeer groot deel van Nederland (en zelfs een gedeelte in Belgie) is het duidelijk een bovenregionale repeater geworden. Een mooi experiment, waarvan het einde hopelijk nog lang niet in zicht is.

Heeft u of weet u een leuk artikel of tips voor in de CQ-PA? Laat het weten aan onze redactie, via redactie@cq-pa.nl. Dankzij uw medewerking kunnen we de CQ-PA nog interessanter maken.

Namens het bestuur, 73,
Floris Wijnnobel PA1FW
Voorzitter VRZA

2 antwoorden
 1. Wim
  Wim zegt:

  Op de cover staat 9 september, op de VRZA website staat dat het 19 sept verschijnt en hier wordt hij 2 oktober aangekondigd.terwijl onder het aanklikbare plaatje bij de VRZA 1 okt staat.

  Enfin, petje af voor Henk Smit de redactiesecretaris daar, zie ik in het colofon (boom, roos, vuur, vis, colofon) die het blad met terugwerkende kracht middels zijn inspanning weer op poten heeft gezet, nadat het door wanbeleid van de onnoembaren die op verjaardagen op een exemplaar van een allegaartje aan stoelen langs de muur van een doorzonvinexwoning trots tegen de andere slachtoffers van dat verplichte sociale gebeuren verkondigen dat ZIJ het als PDeejer toch mooi tot hoofdredacteur of wat dan ook hebben geschopt van een blad voor echte zendamateurs (en aldus het bewijs weer vormen van de Wet van Archimedes dat iets met gebrek aan gewicht vanzelf komt bovendrijven)., of weet-ik-veel-wat voor functie zeggen te vervullen, en vergeten te vertellen dat het blad supersnel naar de knoppen werd geholpen.; dit alles zittend badkamerstoel naast tante Amalia op de badkamerstoel, die een stuk taart horizontaal boven haar gigaboezem naar binnenschuift, terwijl ze hem bewonderend aankijkt.

  citaat>
  Heeft u of weet u een leuk artikel of tips voor in de CQ-PA? Laat het weten aan onze redactie, via redactie@cq-pa.nl. Dankzij uw medewerking kunnen we de CQ-PA nog interessanter maken.

  Namens het bestuur, 73,
  Floris Wijnnobel PA1FW
  Voorzitter VRZA
  <einde citaat

  Tuurlijk Floris, de Veron heeft de samenwerking met mij opgezegd, omdat ze niet in mijn teksten mogen knoeien van mij als mijn ID erbovenstaat, dus je kunt op mij rekenen.

  Beantwoorden
 2. PH4X
  PH4X zegt:

  Goedemiddag Wim,

  Er zijn twee verschijningsdata voor de CQ-PA: De eerste voor leden (9 september) en enkele weken later voor de freeriders. Dat is de datum dat de CQ-PA ook aangekondigd wordt op deze website. In het verleden gebeurde dat eerder, maar op verzoek van Floris zit er een vertraging voor de publieke freebie versie.

  Randy
  (Gaat weer verder op zijn Jappenbak, maar wel met eigenbouw quad voor 70cm. Geen blisterantenne vandaag 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!