CQ-PA juni 2015 beschikbaar

cqpa-logoSinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het juninummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 22-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteedt aan:

  • “Please work us: Special Event Station”
  • Chip, een computer voor 9 dollar
  • Verslag Museum Jeugd Universiteit College
  • Propagatie voor juli

Van de voorzitter

De 52e radiokampweek is weer achter de rug en het was weer een groot feest. Vooral op Hemelvaartsdag hebben we het getroffen met het prachtige weer tijdens de goed bezochte radiomarkt op De Jutberg. Die dag heb ik met onze nieuwe VRZA-sweaters achter een kraam gestaan, waar het mogelijk was om ter plekke je sweater te laten voorzien van je eigen call of naam. Dit was een groot succes; al snel bleek dat we van sommige maten te weinig hadden ingekocht. Op veler verzoek zullen we het assortiment gaan uitbreiden, zoals bijvoorbeeld een zogenaamde Hoodie. Hoe we dit gaan aanbieden moet nog verder uitgewerkt worden, dus houd uw CQ-PA in de gaten. Kunt u niet wachten en wilt u ook een mooie sweater met VRZA-logo? Neem contact op via pa1fw@vrza.nl, we hebben nog een aantal in de maten XL, XXL en XXXL. (Schrik niet, ze vallen zeer klein!)

Ondertussen is er een Werkgroep Internet gevormd binnen de VRZA, met Simon PA9TV die het voortouw heeft genomen. De werkgroep, in het bijzonder Simon, heeft inmiddels al goede voortgang gemaakt met de wens van de Werkgroep Vernieuwing VRZA, om de VRZA-websites samen te gaan voegen. De site van CQ-PA is afgebouwd en vrijwel alle edities sinds 1997 zijn digitaal te downloaden en ondergebracht op de site www.vrza.nl. Ook deze website is geüpdate, door deze in WordPress om te zetten. Diverse domeinen van de VRZA zijn ook verhuisd en ondergebracht bij dezelfde partij waar ook de hosting is verzorgd. Dit alles moet een aanzienlijke kostenbesparing en een sterk vereenvoudigd beheer realiseren. Er is al een hoop bereikt, waarvoor ik de werkgroep dankbaar ben.

De eerste zomerse dagen dienen zich ook aan, wat natuurlijk betekent dat de vakantieperiode binnenkort aanbreekt. De CQPA verschijnt daarom voor de maanden juli en augustus gecombineerd in 1 editie, omdat de redactie tenslotte ook graag in de zon wil kunnen zitten. Heeft u een leuk artikel geschreven of gevonden welke u graag in de CQ-PA wilt delen? Stuur uw kopij naar redactie@cq-pa.nl. Eind augustus maken mijn vrouw en ik ons op voor de jaarlijkse DNAT in Bad Bentheim met op 29 augustus de bekende radiomarkt. Voor de OM of YL die niet voor de hobby komt is er een grote vlooienmarkt in het park, vlak bij de radiomarkt. Bad Bentheim zelf is een prachtige stad net over de grens bij Enschede, dus absoluut een bezoek waard.

Namens het bestuur wens ik iedereen alvast een prettige vakantie en laten we hopen op mooi weer met nog mooiere condities.

Tot ziens, 73,
Floris Wijnnobel, PA1FW
Voorzitter VRZA