Eerste Nederlandse 70Mhz contest

eumapIn het eerste weekend van juni zal de eerste jaarlijkse Veron 70 MHz contest worden gehouden. Dit jaar  zal de wedstrijd plaatsvinden op 1 juni 14:00 tot 2 juni 14:00. De regels zullen in het veron wedstrijdreglement bekend gemaakt worden op de website van vhf contesten, zo meldt de VHF-commissie op haar website, toen de aankondiging eind vorig jaar gedaan werd.

Het is de eerste Nederlandse contest in de 70 Mhz band. Nu deze band al ruim 1,5 jaar voor zendamateurs beschikbaar is lijkt het een mooie gelegenheid om de apparatuur te testen omdat er voldoende activiteit zal zijn. Bijkomend voordeel is het tijdstip. Van mei tot en met augustus is het Sporadic E seizoen. Met een beetje geluk zijn er goede condities en kan er binnen Europa ook met andere landen gewerkt worden waar de 4-meter band is vrijgegeven.

5 antwoorden
  1. Frank de Wilde
    Frank de Wilde zegt:

    Wanneer is eigenlijk het verbod op contesten op 70MHz. in Nederland afgeschaft ? Ik weet dat in het begin namelijk NIET was toegestaan en heb nooit ergens daarna gelezen dat het nu wel mag (vind het trouwens prima hoor, ik ben een groot contest liefhebber 🙂 !)

Reacties zijn gesloten.