DKARS magazine december 2016

DKARS heeft vandaag de december uitgave van haar magazine uitgebracht. Donateurs hebben deze reeds ontvangen. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden. Donateurs hebben het magazine inmiddels ontvangen.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 43 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • Over de ‘Hamspirit’ van de VERON secretaris
 • Nieuwe DKARS bestuurders gezocht
 • Doe mee met de DKARS radio amateur panel vraag
 • Mijn ervaringen met de RTL-SDR Stick
 • Een nieuwe ATV repeater in het Westland

Van de hoofdredacteur

Dit is het laatste magazine van dit jaar en daarmee is de stapel nu 29 edities ‘hoog’ geworden. Even terugblikkend op het afgelopen jaar zien we dat er toch weer veel bereikt is voor wat het onze speerpunten betreft.

Het Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland heeft inmiddels enige tientallen radioamateurs aan een vergunning of toestemming voor plaatsing van een antenne kunnen helpen, Jan, PA3FXB heeft inmiddels versterking gekregen van John, PE1ATY die inmiddels ook al de eerste zaken heeft opgepakt. Ook heel belangrijk daarbij is dat we in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de koepelorganisatie voor woningbouwcorporaties gezamenlijk documentatie hebben ontwikkeld die ze inmiddels intern kunnen gebruiken bij aanvragen.

Als een stichting zonder afdelingsleden is het natuurlijk lastig om allerlei activiteiten in het land te organiseren, maar we zijn er zeer trots op dat we met veel succes toch een DKARS Weak Signal Day hebben kunnen organiseren in Dwingeloo.

Op allerlei vlakken neemt de drukte toe binnen DKARS En daarom vroegen we in de vorige editie al om versterking van ons bestuur, we hebben al de nodige reacties binnen, maar herhalen de oproep in dit nummer Voor de laatste maal zodat we ons team in januari kunnen gaan uitbreiden.

In deze editie zijn er een aantal vaste bijdrageleveranciers even met ‘winterstop’, maar ze hebben ons verzekerd weer spoedig hun bijdragen te gaan leveren. En al bij al is het Magazine deze maand weer goed gevuld deze maand, dus u hoeft zich onder de kerstboom niet te vervelen gelukkig. En dan wens ik u namens het gehele DKARS team nog fijne feestdagen en een heel gelukkig 2017 toe!

En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl

73, de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur

3 antwoorden
  • PH4X
   PH4X zegt:

   Niet donateurs hebben inmiddels ook een link ontvangen en de website is ook bijgewerkt zie ik.

Reacties zijn gesloten.