DKARS magazine maart 2017

DKARS heeft vandaag de maart-uitgave van haar magazine uitgebracht. Donateurs hebben deze reeds ontvangen. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden. Donateurs hebben het magazine inmiddels ontvangen.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 42 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • DKARS bestuursnieuws
 • De resultaten van de laatste radio amateurpanel vragen
 • Teamspeakserver met een ‘DKARS sausje’
 • De Popovic antenne
 • VHF/UHF/SHF nieuws en traffic

Van de hoofdredacteur

Drukke tijden bij uw hoofdredacteur zijn de oorzaak van het late verschijnen van het Magazine. Ik zal u verder niet met details vermoeien, maar zelfs op Bonaire kan je het af en toe erg druk hebben… Het lay outen van dit Magazine kost veruit de meeste tijd en het blijft ‘liefdewerk oud papier’, dus in dit geval veroorzaakte dit de vertraging in het verschijnen. Gelukkig blijf ik het wel erg leuk vinden om het Magazine iedere keer weer samen te stellen als hoofdredacteur en aan kopij is er ook geen gebrek zo is te merken.

Los van de perikelen van het Magazine zit de DKARS zeker niet stil! In dit Magazine stellen zich drie nieuwe bestuursleden aan u voor, uit onze oproep kwamen gelukkig de juiste reacties binnen zo merkten we. Op de volgende pagina leest u alle details hierover. Ook niet geheel onbelangrijk, de resultaten van de laatste panelvragen publiceren we in deze editie. Op pagina vijf en zes is een resumé te lezen met daarbij onze heldere conclusies. Ook heten we in deze uitgave Gerben, PG5M van harte welkom met zijn eerste bijdrage als HF redacteur. Hij stelt zichzelf aan u voor en ook valt te lezen wat zijn banden met zijn voorganger, Steve, PJ4DX zijn.

En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl

73, de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur

5 antwoorden
 1. Ron
  Ron zegt:

  Maart editie? volgens mij is het februari editie die nu pas net voor april uitkomt! hi!

 2. ZP
  ZP zegt:

  Jammer dat bij de enquête de totalen niet kloppen. Subvragen vaker ingevuld dan de hoofdvragen en bij anderen kloppen de totalen met de subvragen niet bij de hoofdvraag.

  Antwoorden met bijzonder subjectieve vragen levert op dat men graag 1 grote vereniging ziet. Dit houdt dus in het samen gaan van de VRZA en de VERON, want DKARS is geen vereniging en heeft geen leden.VRZA heeft al aangegeven de eigen identiteit te willen behouden en niet samen te willen gaan met de VERON (by ALV).

  Conclusie van deze subjectieve enquête is dus laten wat het is.

 3. Tonnie
  Tonnie zegt:

  dkars samengaan? ze hebben in paar jaar nog niks voor mekaar gekregen. is een eliteclubje.

Reacties zijn gesloten.