“Zendamateur Bergschenhoek stoort hele buurt”

dkars-logoAfgelopen twee weken ontstond er al een hele discussie op fora nadat er een artikel op de website van RTV Rijnmond verscheen met als kop ‘Zendamateur Bergschenhoek stoort hele buurt’.

In het decembernummer van DKARS-magazine wordt de andere kant van het verhaal belicht in een interview met de zendamateur in kwestie, Evert van Walsum (PD3EEF).

Van Walsum hekelt de publicatie van RTV Rijnmond. “De omroep heeft mijn kant van het verhaal niet gehoord, dat heb ik recht moeten trekken. Door dit eenzijdige verhaal ben ik al schuldig verklaard voordat het bewijs er is.”

DKARS-magazine nummer 6, december 2014, telt ruim 70 pagina’s en is begin volgend weekend te downloaden vanaf dkars.nl.

13 antwoorden
 1. Joop Smit
  Joop Smit zegt:

  Pfff media als er maar nieuws is..of het juist is?? Dan toch maar voor het hek bij RTV Rijnmond gaan staan op 433.920 Mhz?

 2. Rico
  Rico zegt:

  Dit doet mij denken aan mijn tijd in Nederland , ik zat met 2 watts cw en de buren konden geen radio meer luisteren de Tv was helemaal zwart met dikke vette strepen, hun Magnetron ovens kookte in eens niet lekker meer, ze konden de 2 watt cw signalen horen op hun brood roosters en iedereen klaagde, hun electrische dekens werd sávonds ijskoud ik heb een vermogen aan paarse ring kernen, gekocht en in de hele buurt gelegd , maar de storing bleef , (gek he’?) en als die mensen verhuisden namen ze de ringkernen mee ,
  Gelukkig!!!!!! ben ik nu verhuisd uit Nederland en ik woon midden in een woonwijk in Belgie , mijn uit rusting bestaat uit een Icom 756 pro 2 een Dentron Clipperton-L en een Hexbeam mijn qrp vermogen is geen 2 watt meer maar 100 watt qrp mijn QRO is rond de 14a 1500watts en laatst vroeg de buurvrouw mij ? buurman gebruikt U die antenne nog wel eens ??, mijn raad aan PD3EEF gewoon door gaan want de buren kunnen liever gestoord worden , dan gestoord zijn , (Trouwens ik woon al 10 jaren in Belgie . geloof me , de Belgen zijn bijzonder slimme en ontwikkelde mensen …

 3. Berrie Sleijster
  Berrie Sleijster zegt:

  hahaha Rico is de ontwikkelingshulp aldaar ? (Grapje natuurlijk)
  Nu jah zo zie je maar dat de galg journalistiek niet alleen beperkt is tot de commerciële omroepen. Zelfs de lokale omroepen zijn hier schuldig aan. Hoe je het ook went of keert, deze beste man is gewoon veroordeeld. Hij zal altijd blijven storen in zijn buurt. Ook al staat zijn zender in de doos op de schap. En helaas zijn ‘wij’ met zijn allen te bekrompen om dergelijke artikelen in twijfel te trekken of niet te veroordelen. Ik hoop dat de grootste schreeuwerd uit de betrokkene zijn woonomgeving iets heeft staan waardoor de storing veroorzaakt wordt. Alleen dan zal dit in de kiem gesmoord worden, want zo’n severaar (brabants voor zeurpiet) stil zwijgen. Ik hoop op een oplossing en indicatie voor de storing!
  Want tja 1 dag niet gezonden, is 1 dag niet gestraald 🙂

 4. Wim
  Wim zegt:

  Heren,
  laten we zolang er nog geen duidelijkheid is geen veronderstellingen en aannames doen, anders maken we de zelfde fout als de verslaggever van RTV Rijnmond.
  Voor Rob, amateurs hebben gelukkig nog een paar rechten overgehouden, we zijn nu eenmaal primaire gebruiker in een groot deel van de 70 cm band, dus LPD gebruikers hebben de storing te accepteren zij zijn immers secundaire gebruiker.
  Dat is sneu voor deze groep gebruikers maar daar is eigenlijk de handel schuldig aan, die had de consument behoren te wijzen op het risico van storing.
  Het is te begrijpen dat ze dat niet doen, dat is niet goed voor de omzet maar daar kan een amateur niets aan doen.
  En inderdaad vaak kun je in goed overleg dingen oplossen maar met sommige mensen is niet te overleggen.
  Best 73’s Wim PD0EDN

 5. Martin
  Martin zegt:

  Bert schreef: “is heel de buurt gestoord?”

  Waarschijnlijk wel Bert! 🙂 Hahahaha

  Maar even serieus, als deze zendamateur ATV uitzendingen pleegt in de 70cm amateurband dan is het niet heel erg verwonderlijk dat de mensen in de directe omgeving van deze man problemen kunnen ondervinden bij het gebruik van apparatuur die in deze zelfde frequentieband opereren. Dat weet iedere zendamateur.

  De vraag is alleen hoe het AT hier over denkt, en wat het advies gaat worden van het AT aan de ‘gestoorde mensen’. Het eerste antwoord kan ik nog wel verzinnen, maar hoe leg je aan niet technisch onderlegde mensen uit dat ze de boom in kunnen 🙂

  Daarom blijf ik de zaak met veel interesse volgen!

  Martin

 6. PE5PVB
  PE5PVB zegt:

  Het AT kan weinig doen, alleen vragen om een beetje rekening te houden met de buurt. Maargoed, een auto heeft ook een sleutel toch? We hebben deze ellende al jaren geleden ook gehad in Noord-Brabant. Gelukkig horen we nu weinig klachten meer 😉

 7. Jannie
  Jannie zegt:

  Wat doet een N amateur op 23 cm en 10 Ghz ATV? Eef is zeker de tijd vergeten toen hij nog in delft woonden
  en bij ons in Delft heel de zooi dicht drukten.

 8. Martin
  Martin zegt:

  @Jannie: Het gaat hier om storingen in de 70cm band. En daar worden ATV uitzendingen verricht volgens bandplan en toegestaan volgens de machtigingsvoorwaarden. Daarnaast is het plegen van (ATV) uitzendingen op 23cm én op 10 GHz toegestaan voor zowel Novice als Full licenced amateurs.

  Wat is precies uw vraag/uw punt Jannie?

 9. Rob
  Rob zegt:

  “Daarnaast is het plegen van (ATV) uitzendingen op 23cm én op 10 GHz toegestaan voor zowel Novice als Full licenced amateurs.”

  Nou nee hoor, dan moet die Novice amateur toch echt eerst zijn Full license halen.

Reacties zijn gesloten.