DKARS magazine februari 2016

dkars-logoDit weekend heeft DKARS de februari uitgave van haar magazine verzonden. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 50 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • Er is veel nieuws van het Scoop Hobbyfonds!
 • A quick look at Peppermint Six: Linux with a small footprint
 • How to get rid of your prototype board
 • VHF/UHF/SHF nieuws
 • Patch kastjes voor audio en video
 • Zelf frontjes maken
 • Red Pitaya SDR Transceiver (deel2)
 • WSPR & the Ultimate3

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl. Downloaden van het magazine kan op de website dkars.nl.

Van de hoofdredacteur

Met het naderende carnaval leek het ons toch nuttig om voor die tijd de februari editie van het Magazine te laten verschijnen. Dankzij de vele vaste en ook nieuwe inzenders kunnen we weer 50 pagina’s aan informatie brengen.

Deze maand onder meer een vrij uitgebreid artikel over Stichting Scoop Hobbyfonds, een naam die wellicht niet iedereen direct bekend in de oren klinkt. Maar als ik u meldt dat deze stichting verantwoordelijk is voor onder andere PI2NOS, PI3UTR en PI6ATV, dan zal het iedereen direct een stuk duidelijker worden. Onlangs hing het voortbestaan van de repeaters in de Gerbrandytoren in IJsselstein even aan een zijden draadje; men moest met alle actieve apparatuur de ruimte op 220 meter hoogte verlaten. Dankzij de geweldige inzet van een aantal vrijwilligers is er nu een oplossing gecreëerd ruim 100 meter lager in de toren en meer en meer repeaters beginnen inmiddels weer te werken.

In de vorige editie was er al aandacht voor het LED Seminar dat wij samen met en bij Dare!! uit Woerden hebben georganiseerd. Inmiddels hebben wij een whitepaper van alle presentaties samengesteld welke via een link voor iedereen nu te downloaden is. Het LED Seminar was bestemd voor de installateurbranche die met LED verlichting te maken heeft en, om dat (uiteraard) niet iedere installateur aanwezig kon zijn, neemt een van de seminar partners, UNETO/VNI, het stokje over en gaat middels deze whitepaper haar leden over deze problematiek informeren. Hiermee is dan weer een stapje gezet naar een schonere ether!

Deze maand ook weer een goed gevulde EME en VHF/UHF/SHF rubriek met daarin naast heel veel nieuws en loggings ook een verslag van de onlangs voor de veertiende keer gehouden ‘Microwave Meeting van Heelweg’. Men wist dit keer zo’n 200 zeer geïnteresseerde bezoekers uit binnen- en buitenland te trekken en een en ander is weer succesvol verlopen. Voor de microgolf enthousiastelingen wil ik ook nog graag vermelden dat er op zaterdag 13 februari voor de 39e keer de Gigahertz Tagung in Dorsten (net over de grens bij Arnhem) wordt georganiseerd. Heeft u Heelweg gemist, dan kunt u daar in de herkansing.

Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via: magazine@dkars.nl

73 de Peter de Graaf (PJ4NX/PA3CNX)
Secretaris en hoofdredacteur.

4 antwoorden
  • nl12386
   nl12386 zegt:

   dat klopt wat jij schrijft op hamnieuws over de dkrs magazine, deze wordt eerst gedeeld met de donateurs en pas later wordt het openbaar gemaakt, de donateurs hebben een streepje voor

 1. PA3TVI
  PA3TVI zegt:

  Ik kreeg een mail van DKARS op 6/2/16 waar in staat:
  “Deze mail ontvang je weer als donateur van de DKARS.
  Als blijk van waardering hiervoor sturen we je het nieuwe DKARS Magazine eerder dan de overige personen op de mailinglijst.”
  Niet donateurs kunnen hem later lezen en daarom waarschijnlijk ook nog geen rechtstreekse link naar dit nieuwste nummer, dat zal binnenkort denk ik wel worden gedaan.

 2. Henk
  Henk zegt:

  Ik ben op de hoogte dat donateurs het blad eerder krijgen dan de rest..

  Maar wat ik onhandig vond is dat er een artikel word geplaatst met in dat artikel een link die niet uitkomt op het februari nummer… (terwijl op bv hobbyscoop site die link er toen al wel stond!)

  Maar alles ik opgelost. .op Dkars zelf staat nu ook de link naar het laaste magazine! 🙂

Reacties zijn gesloten.