DKARS magazine november 2016

DKARS heeft dit weekend de november uitgave van haar magazine uitgebracht. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden. Donateurs hebben het magazine inmiddels ontvangen.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 43 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Bestuursmededelingen
  • Nieuwe DKARS bestuurders gezocht
  • Doe mee met de DKARS radio amateur panel
  • PEP meten met mijn Bird 43 Watt meter
  • VHF/UHF/SHF nieuws en traffic

Van de hoofdredacteur

De november editie van het DKARS Magazine verschijnt ditmaal op 34 november(!). Vanwege een niet aflatende drukte komen we begin december pas uit, maar als het goed is komt er ook nog een december editie.

Het feit dat we laat zijn met dit nummer betekent niet dat er achter de schermen ook niets gebeurd. De afgelopen tijd is er binnenshuis best wel wat aan de hand geweest en dat komt in deze editie ook aan de orde.

Helaas moet Dick Harms PA2DW alweer afscheid nemen als voorzitter van DKARS, de redenen hieromtrent deelt hij u zelf mee op pagina 5 van deze editie. Ook moest onze penningmeester (Derk, PAØDVD) om privé redenen zijn functie neerleggen meer details hieromtrent staan ook op pagina 5.

Ik had het al over drukte aan onze zijde en daar hopen we wat verlichting in te krijgen door het aantrekken van een aantal extra bestuurders, op deze manier hopen we verschillende taken wat beter te verdelen hoe u kunt reageren en wat/wie we precies zoeken staat op pagina 6.

Ook in deze editie gaan we nog wat nader in op de huidige radio amateurpanel vraag die tot 31-12-2016 voor iedere Nederlandse zendamateur open staat om op te reageren. Om een groot aantal meningen te vernemen verloten we onder de deelnemers een nieuwe Icom IC-7300 transceiver!

In de technische artikelen een interessant artikel ‘uit de oude doos’ van Juul PEØGJG over een PEP schakeling voor de Bird wattmeter. Maar actueel is het nog steeds. Verder start Michiel PA3BHF een korte serie over een zelfgemaakt logboek programma. In de EME rubriek is er ook een wisseling van de wacht, we verwelkomen nu Rob, PD7RKZ die het stokje van René, PE1L overneemt. Meer hierover in de EMErubriek.

En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl

73, de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.