DKARS magazine september 2016

DKARS heet gisteren de september uitgave van haar magazine publiceren. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 32 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • De 33e Radio Onderdelen Markt Assen
  • Verslag DKARS Weak Signal Dag 2016
  • Meetlab op de Dag voor de Radio Amateur
  • Mijn ontdekking van SDR

Van de hoofdredacteur

Deze maand verschijnen we iets later dan gebruikelijk, met een goede reden overigens; we wilden graag de bevindingen van de eerste DKARS Weak Signal Dag nog met de lezers delen. Helaas kon ik er zelf onder andere vanwege de hoge reiskosten niet bij zijn, maar zoals op pagina 9 te lezen valt was het een zeer geslaagde dag.

Ook naar aanleiding van de forumdiscussie op de Weak Signal Dag hebben we meer input gekregen voor de komende radio amateurpanel vragen.

Het aanstaande radio amateurpanel komt er nu snel aan, met zoals al eerder opgemerkt ook mooie prijzen! Via het blad en direct per email zullen we iedereen hier nader over gaan informeren.

Dit keer door nog steeds de vakantieperiode en zeker de mooi nazomer nog niet zoveel technische artikelen In deze editie, wel weer leuke activering en vakantie belevenissen zoals in deze editie te lezen valt.

En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl.

73 de Peter de Graaf (PJ4NX/PA3CNX)
Secretaris en hoofdredacteur.