DKARS start Amateurpanel

dkars-logoDe stichting DKARS wil graag de belangen behartigen van radiozendamateurs in Europees en Caribisch Nederland en daarom willen zij regelmatig naar de mening van haar achterban vragen. DKARS wil dit op een moderne manier vormgeven en aan een ieder die daar voor openstaat met enige regelmaat een vraag(stuk) voorleggen. Iedereen die dat wil kan zich opgeven voor het DKARS-Radioamateurpanel, door een mail te sturen naar panel@dkars.nl met als onderwerp ‘aanmelden’.

Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) legt uit:

Na verloop van tijd ontvang je een link waar je jezelf op kan registreren zodat we later ook per doelgroep, zoals bijvoorbeeld geslacht, leeftijdsgroep, soort machtiging, woongebied de meningen kunnen peilen. Vergelijk het maar  met het inmiddels alom bekend Eenvandaag opiniepanel wat we regelmatig met heel actuele items op de TV zien. Op gezette tijden zullen we dan een vraag aan je voorleggen met het verzoek om daarover je mening te geven. Na een paar dagen maken we dan de balans op en zullen we de uitslag publiceren en/of direct aan de panelleden terug koppelen en indien van belang zullen we dit dan zeker meenemen in overleg met bijvoorbeeld de overheid.

Uiteraard is de privacy van de personen die reageren volledig gewaarborgd; we gebruiken een methode waarbij de gebruiker niet herleidbaar gekoppeld kan worden aan zijn/haar email-adres. De manier van een ‘Radioamateurpanel’ is naar de mening van de ‘ondemocratische’ Stichting DKARS toch een heel bijzondere en actuele manier om snel meningen te peilen (en dat peilen maakt al onderdeel van de hobby uit toch?).

Door deze methodiek te volgen krijgen we een mooie directe weergave van de mening van alle amateurs die meedoen aan het panel en kunnen we deze mening meenemen in het overleg met belanghebbenden op verschillende niveaus.

‘Snelle tijden vragen ook snelle reacties’
DKARS denkt dat ze op deze manier snel op een efficiënte en democratische manier de mening van de Nederlandse radioamateur kunnen verwoorden en we ook met elkaar op een snelle manier op allerlei actuele ontwikkelingen kunnen inspelen. De tijden veranderen en de stichting DKARS wil dan ook graag met haar tijd meegaan.

7 antwoorden
 1. Ruud
  Ruud zegt:

  Citaat: “meenemen in overleg met bijvoorbeeld de overheid.”
  Welk overleg bij welke overheidsinstantie?

 2. We gaan het meemaken.
  We gaan het meemaken. zegt:

  Ben benieuwd of deze stap voldoende is om gesprekspartner bij het amateur overleg te worden. Want ik neem aan dat het daar allemaal om te doen is.
  Maar aangezien er aan de rechtsvorm niets veranderd verwacht ik van niet.

  • Rob
   Rob zegt:

   Als je denkt dat je lid van DKARS bent dan snap ik waarom je dat niet ziet…
   DKARS is geen vereniging maar een stichting, je kunt er dus geen lid van zijn.

 3. Emiel
  Emiel zegt:

  Veron en VRZA: tijd voor fusie en nieuw elan. Dan hebben we de sterke en heldere lobby die nodig is en ja natuurlijk neem je Caribisch Nederland daarbij mee!

  DKARS: daar zit media energie in: bundel dat met hamnieuws (veel beter nog dan zoals het nu gaat ) kan prima los van VERON/VRZA of met een draadje ernaar toe. A.u.b. geen “behartiging” claimen dat verzwakt ons enorm.

 4. h krohne Hein
  h krohne Hein zegt:

  Ik denk dat Dkars een fris windje is in een oud en verstoft amateur wereldje in Nederland.
  Zelf ook lid denk ik dat zij nuttig kunnen zijn in het amateur overleg.’

Reacties zijn gesloten.