Vierde uitgave DKARS-magazine

dkars-logo

Eind deze week zal DKARS met de vierde uitgave van haar magazine komen. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat donateurs het magazine vandaag in de mailbox kunnen verwachten. Vrijdag op zaterdagnacht kunnen alle zendamateurs het magazine downloaden.

De vierde uitgave van het digitale blad bevat 56 pagina’s, bijna een verdubbeling van de eerste uitgave. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In de vierde uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Beartooth : Smartphone + Radio = Smartradio
  • Camras nieuws: “Het logbook”
  • HB9CV-in-a-box antenna for 23 cm
  • HAM interview: Mrs. D. Bharathi, VU2RBI
  • Een webserver maken van je Raspberry PI
  • Metingen aan een goedkope directional coupler
  • En de zon blijft toch nog lekker actief
  • Storingsproblematiek

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de eindredacteur:

Het is inmiddels herfst geworden op Bonaire en dat betekent hier nog steeds dezelfde temperaturen als in de zomer :-). Maar het is heel goed te merken dat in het Europese deel van het ko- ninkrijk de zomer zo langzamerhand achter de rug is en mensen zich binnen weer meer tijd met de hobby gaan bezighouden, ook getuige het aantal (positieve) reacties over de inhoud van het Magazine.

Ook komen er interessante bijdragen binnen en goed bruikbare tips die weer leiden tot leuke artikelen. Zo werd ik ook getipt door één van de lezers die mij erop attendeerde dat er iets nieuws op hobbygebied is en wordt ontwikkeld in de Verenigde Staten. Het was al op de voorpagina te zien: “Smartphone+Radio= Smartradio” ! Een erg leuke innovatieve vinding, maak van je Smartphone een portofoon met daaraan een open software platform gekoppeld. Op pagina 6 staat al een eerste introductie hierover en in de november editie zullen we hier nog wat gedetailleerder op ingaan.

Naast de techniek en de manier waarop men dit product op de markt wil gaan brengen zie ik nog iets innovatiefs voor onze hobby; dit is een mooie manier om in techniek geïnteresseerde jongeren met de radiohobby in aanraking te laten komen! Horen we niet overal de radioamateurs klagen over de jeugd van tegenwoordig over het feit dat jongeren alleen maar belangstelling voor Smartphone hebben? Ik denk dat dit wel eens de sleutel zou kunnen zijn om die jongeren met de radio- hobby kennis te laten maken! De toekomst zal het ons gaan leren, ik zie zelf in ieder geval veel parallellen met de invoering van de legale 27MC ooit in 1982, dit gaf de hobby in Nederland destijds een enorme boost!

Het feit dat we, nadat de stichting officieel is opgericht nu ook een bankrekening hebben, heeft er toe geleid dat we een oproep konden doen aan donateurs om zich aan te melden. En tot onze zeer aangename verassing hebben daar direct al heel veel mensen gebruik van gemaakt! Vanaf deze plaats veel dank aan de mensen die zich hebben aangemeld en mocht je het nog overwegen, op pagina 42 en ook op de laatste pagina staat alle informatie hieromtrent. Voor mensen die meer iets voelen om een eenmalige bijdrage te leveren, dat kan ook, klik op het “Doneren” plaatje hiernaast en de bijdrage kan via Paypal worden overgemaakt.

Tot slot weer over de verschijningsdatum van de komende editie: het novembernummer verschijnt op 30 oktober voor onze donateurs en op 1 november voor iedereen op de mailinglijst en als download op de site, inzenden voor deze uitgave kan tot en met 25 oktober!

Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via:

magazine@dkars.nl

73 de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en eindredacteur.