DMR-netwerk in België groeit

digitaalHet DMR-netwerk in België groeit hard. De afgelopen weken zijn er diverse repeaters bijgekomen waardoor er een zo goed als landelijke dekking is. En door deze groei beginnen er problemen te ontstaan, meldt de website ham-dmr.be.

De Hytera-repeaters zijn gebouwd om tot 6 repeaters in een netwerk te hebben. Nu dit aantal flink overschreden is ontstaan er plotselinge resets.

Om dit probleem op te lossen bouwen de beheerders momenteel een supermaster server. Tijdelijk zullen enkele repeaters uit het Belgische netwerk gehaald worden en omgezet worden naar deze server zodat tests uitgevoerd kunnen worden. Zoals wellicht bekend is België uit de internationale backbone gestapt door enkele problemen.

Wanneer de omschakeling naar de nieuwe supermaster getest is zullen meet servers omgezet worden. Het is uiteindelijk de bedoeling om België weer aan te sluiten op het internationale HYT-netwerk, zodat verbindingen vanuit andere landen ook mogelijk zijn.

dmr_dekking_belgie

De (landelijke) dekking van het DMR-netwerk in België

2 antwoorden
  1. Michel van Dijk
    Michel van Dijk zegt:

    Vreemd dat de Hytera’s maar 6 toelaten in een netwerk. Mototrbo kan je met gemak 16 repeaters in een netwerk hebben. Wordt tijd dat Hytera een firmware update maakt met mogelijkheid tot meer.

Reacties zijn gesloten.