VERON zoekt webontwikkelaars

VERON-vlagDe VERON is druk bezig met het bouwen van een nieuwe website. Daarnaast komen diverse websites van de afdelingen onder de hoofd-website te draaien. Zo maakte het bestuur bekend tijdens de laatste verenigingsraad in Apeldoorn. Ter uitbreiding van het team dat zich met deze activiteiten bezig houdt, is de vereniging op zoek naar mensen die hun bijdrage willen leveren. Er zijn technische en redactionele vacatures.

Frontend en backend developers

Deelnemen aan project “Apollo” betekent dat je een paar uur per week als ontwikkelaar aan de website bouwt in het backend of frontend team. Overleggen doen we elke 2-3 weken een uurtje online via Google hangouts, dus je hoeft nauwelijks te reizen. Het is geen betaalde job, maar op vrijwillige basis. Eventuele reiskosten worden uiteraard wel vergoed.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om een vaste kracht te worden in de nieuwe ICT-werkgroep, VERON applicaties te beheren en met je teamgenoten nieuwe projecten op te zetten.

Wij zoeken VERON leden die ervaring hebben met CSS, PHP, AJAX en/of HTML. Ben je bekend met WordPress (frontend en backend), Java en Linux? Ben je ook al webmaster voor de lokale afdeling? Dan ben je onze man of vrouw!

Wil jij straks kunnen zeggen dat je hebt meegebouwd aan  de nieuwe VERON website? Stuur dan je sollicitatie naar projectmanager Jean-Paul Suijs PA9X, e-mail: pa9x@veron.nl.


Content Editors (webredacteuren)

De webredactie beheert alle content (teksten en beelden) op de VERON website. Als Content Editor  maak je deel uit van deze redactie en werk je een paar uur per week aan de website. De webredactie wordt geleid door de Content Manager (hoofdredacteur) die nauw contact houdt met de redactie van de Electron.

Je schrijft zelf artikelen of redigeert (herschrijft) artikelen die door andere auteurs aangeleverd worden. Die artikelen zet je zelf online met ons eenvoudige WordPress CMS (content beheersysteem). Verder zal in de toekomst de webredactie ook de activiteiten van de VERON in sociale media beheren:  Facebook, Twitter, Youtube en Google Plus.

De webredactie vergadert zoveel mogelijk online, zodat je thuis achter je radio kan blijven zitten. Het is geen betaalde job, maar op vrijwillige basis. Eventuele reiskosten worden uiteraard wel vergoed.

Wij zoeken VERON leden die ervaring hebben met het schrijven van leuke boeiende teksten. Je hoeft geen ervaring te hebben met WordPress, daar word je in getraind. Daarnaast leer je ook hoe je kunt schrijven voor het web, om hoog in de zoekresultaten van Google te eindigen. Je doet dus ook nog eens kennis op  die je ook elders goed kunt inzetten.

Wil jij meehelpen om het de website van de VERON inhoudelijk vorm te geven? Stuur dan je sollicitatie naar projectmanager Jean-Paul Suijs PA9X, e-mail: pa9x@veron.nl .

4 antwoorden
 1. Gerrit
  Gerrit zegt:

  Ja dat werd tijd. Niet dat ik het beter kan, maar ze bestaan wel beter, mooier en interactiever. En dat voor een technische club

  • Rob
   Rob zegt:

   Ik denk dat na de vorige “we gaan het web helemaal anders doen” actie van de Veron de vrijwilligers niet meer staan te trappelen…

Reacties zijn gesloten.