Gratis Worked All Continents certificaat

WAC_PD1AKL-460x325De IARU geeft sinds jaar en dag het Worked All Continents (WAC) certificaat uit aan zendamateurs die kunnen aantonen verbindingen te hebben gemaakt met alle 6 continenten: Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Oceanië en Afrika. De procedure om deze aan te vragen is nogal complex en vereist het verzenden van je papieren QSL kaarten voorzien van dollars voor retourzending en de kosten voor het printen. Hamnieuws.nl presenteert een manier om gratis aan het certificaat te komen, zonder omslachtig gedoe.

Sinds kort is het mogelijk het WAC certificaat gratis aan te vragen via de DARC Contest Log (DCL), een on-line omgeving die gelijkenissen vertoont met eQSL en Logbook of the World (LoTW). En wanneer je een van de laatste gebruikt kun je bevestigde QSO’s importeren en gebruiken om het WAC-certificaat aan te vragen. Het certificaat wordt digitaal verstrekt en is gratis.

Het 'digitale' Worked All Continents certificaat van PD1AKL

Het ‘digitale’ Worked All Continents certificaat van PD1AKL

Met deze dienst van de DARC is het niet meer nodig om QSL kaarten per post op te sturen en je postpakket te voorzien van dollars voor de kosten van het certificaat en de retourzending van de QSL kaarten. Een interessante service voor zendamateurs die eQSL en/of LoTW gebruiken. Het certificaat wordt vervolgens als PDF-bestand geleverd en kan zelf geprint worden.

Naast het WAC-certificaat kunnen onder andere het Worked All Europe certificaat en Europa-Diplom aangevraagd worden. De laatste services kosten wel geld, omdat het certificaat ook per post toegezonden wordt.