Geslaagde Ballonvossenjacht 2015

logo-ballonvossenjachtGisteren vond hét evenement voor Nederlandse zendamateurs plaats: De jaarlijkse Ballonvossenjacht. Veel mensen zetten zich in om dit evenement tot een succes te maken. Dat succes bleek ook dit jaar wel aan de equipes die zich bij de landingsplaats melde. Met 39 teams werd het record van vorig jaar wederom overtroffen. Ook voor de thuisblijvers was er genoeg te doen. Clubstation PI4RCG kon ruim 650 mensen in het log zetten die een verbinding gemaakt hebben met het commandocentrum, dat actief was op de repeaters PI3UTR, PI2NOS en, door slechte propagatie, beperkt op 7080 kHz op de korte golf. OP PI6ATV waren beelden te zien vanuit de ballon en het commandocentrum bij PI4RCG.

route_bvj_2015Om 13.00 uur werd de ballon opgelaten vanaf het K.N.M.I. terrein in De Bilt. De ballon is naar het Noorden gedreven en nabij Lelystad boven het IJsselmeer gekomen. Daar klapte de ballon op 32 kilometer hoogte. Rond 14.45 uur klapte de ballon waarna deze uiteindelijk omstreeks 15.20 uur lande in het Friese dorpje Oosterzee net onder het Tjeukmeer. Tegelijk met de volgploeg had het eerste team de ballon al gevonden. De eer gaat dit jaar naar PE2MOL, PH9GFB, PE2HD, Wouter (die hierbij zijn schoenen in een sloot verloor) en Rik.

Voor iedere equipe was een aandenken beschikbaar in de vorm van een medaille, voor de eerste drie teams zelfs glazen trofeeën. De top 3 werd dit jaar gedomineerd door deelnemers met een normale peilontvanger. Geen geavanceerde doppler installaties dus. Dat bewijst maar weer dat iedereen met simpele apparatuur mee kan doen en kan winnen.

Op de website ballonvossenjacht.nl is onder het kopje uitslagen een overzicht te vinden van alle deelnemers die zich gemeld hebben bij de landingsplaats van de sonde in Oosterzee.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.