Toch ATV tijdens ballonvossenjacht

ballonvossenjachtHet was even spannend de laatste dagen. Kon de organisatie van de Ballonvossen-jacht nu wel of geen ATV zender aan de sonde hangen. Dit omdat er rondom een straal van 40 kilometer rond Zandvoort een beperking is opgelegd aan ATV-gebruikers. De primaire gebruiker heeft namelijk diverse straalverbindingen in gebruik.

Deze week kwam er duidelijkheid. Organisatie, AT en de primaire gebruiker zijn gezamenlijk tot een goede oplossing gekomen om toch een camera en ATV-zender in de sonde omhoog te brengen tijdens de 35e Ballonvossenjacht die komende zondag plaats vind.

Mischa van Santen (PA1OKZ) laat namens de organisatie weten erg verheugd te zijn met het geboekte resultaat. “Nauw overleg met het Agentschap Telecom heeft er gelukkig toe geleid dat de professionele gebruiker het ‘kanaal’ rond 2330MHz voor ons vrij laat zodat we de beelden uit de ballon onverminderd kunnen uitzenden!“.

SWR curve van de herstelde ATV antenne, nadat deze vorig jaar bij de landing beschadigd raakte.

SWR curve van de herstelde ATV antenne, nadat deze vorig jaar bij de landing beschadigd raakte.

De 35e editie van de Ballonvossenjacht vindt komende zondag plaats. Meer informatie is te vinden op de website ballonvossenjacht.nl.

2 antwoorden
  1. Koos van den Hout PD4KH
    Koos van den Hout PD4KH zegt:

    Goed nieuws, en zeer aardig van de primaire gebruiker. Dit geeft ook aan dat de discussie over het gebruik van de 13cm band meer nuances kent dan primaire gebruiker versus secundaire gebruiker.

Reacties zijn gesloten.