Vanaf 2016 weer jaarlijkse vergoeding AT

AT_logoDe redactie van Hamnieuws had het al van diverse bronnen vernomen, maar vanaf vandaag is het officieel: Vanaf 2016 moet er weer betaald worden voor de registratie als zendamateur. Dat is op Prinsjesdag bekend gemaakt. Nader onderzoek in de begroting van het Ministerie van Economische Zaken bevestigd dit. Exacte bedragen zijn echter niet te destilleren omdat de kosten voor zendamateurs en maritieme gebruikers opgeteld 2,255 miljoen moeten opbrengen.

In lijn met het kabinetsbeleid om werkzaamheden kostendekkend door te belasten aan de markt zullen de vergoedingen voor radiozendamateurs (rzam) en maritiem worden geherintroduceerd in 2016. De kosten voor deze vergunningverlening werden sinds 2008 betaald door het moederdepartement.

In de gedetailleerde begroting van het ministerie is deze informatie te vinden op pagina 142. De redactie van Hamnieuws heeft enkele vragen uitstaan aan de voorlicht(st)er van Agentschap Telecom en is in afwachting van antwoorden.

Update 16/09: We hebben nog geen antwoord gehad van de woordvoerder. Wel is er op de website van Agentschap Telecom een nieuwsbericht geplaatst waarin een en ander toegelicht wordt. Zo zou de vergoeding 31 euro per registratie betalen. Het aantal apparaten of licentieklasse is daarbij niet van belang. Dat geldt voor alle circa 80.000 registratiehouders, zowel zendamateurs als marifonie.

In september of oktober zal naar alle registratiehouders een brief verzonden worden met meer informatie. In de brief staat een overzicht van registraties. Eventuele onjuistheden dienen dan voor 1 december a.s. doorgegeven te worden via het gebruikersregister op de website van de toezichthouder. Gebruikers kunnen ervoor kiezen hun registratie in te trekken. Wanneer dit voor 31 december a.s. gebeurd, zijn geen kosten over 2016 verschuldigd.

82 antwoorden
 1. Wim
  Wim zegt:

  En dat is een goede zaak. Er zullen hiermee, in ieder geval, 2 fte ambtenaren speciaal voor amateurzaken ingezet worden. Als je betaald, heb je ook iets te zeggen!

  • frits
   frits zegt:

   asiel mensen krijgen gratis cb om verbindig te maken met thuis front, om bericht te geven dat ze kunnen overkomen.

 2. Kimberley Désiré
  Kimberley Désiré zegt:

  ah… fantastisch.. we kunnen weer vergunningen kopen..
  nee grapje natuurlijk , het is wel goed om te betalen want dat betekend inderdaad dat je ook weer rechten op AT ondersteuning hebt

 3. Frank de Wilde
  Frank de Wilde zegt:

  Nee Jasper, staat echt in de Rijksbegroting, ook mijn bijdrage die ik heb geleverd voor de aanvraag van mijn machtiging op Bonaire 😉

 4. Arthur
  Arthur zegt:

  Het lijkt me geen grote ramp als je echt gemotiveerd bent om deze hobby te bedrijven.

  • wim
   wim zegt:

   Nog meer?, ik moet al een tijdje door de ruis zwemmen om een CW station te bereiken;. Ik stel voor de frequentieruimte te verminderen, dan heb ik geen panoramische ontvanger nodig, tegenwoordig “waterval-display genoemd, om een tegenstation op te snorren. Indikken die hap.

 5. M@rco
  M@rco zegt:

  Zo mooi. Iedereen denkt dat je door te betalen gelijk weer rechten hebt. We hadden rechten. Die zijn ons ontnomen doordat we niet meer hoefde te betalen. Nu moeten we weer betalen. maar de rechten komen niet terug.

  Wanneer gaan er bij mensen eens ogen open. Kabinet gaat de laten verzwaren. Daarmee bv pakken ze 200 euro af van de burger. 2 jaar later roept men. Nu is het tijd om iets terug te doen. En krijgt iedere burger 50 euro terug. Dat betekend nog steeds dat je voor 150 euro getild bent. En dat blijft voor de rest van je leven. Zo werkt het ook met dit.

  Eerst zien dan geloven.

  • EEF
   EEF zegt:

   Helemaal waar Eline, registratie is onzin , want je hoeft niet te betalen voor registratie , iets voor de VERON juridisch gezien moet je voor een machtiging betalen maar dan krijg je ook en dat MOET >> rechten en plichten, met aanpassingen in de telecomwet.
   Als blijkt dat ze weer een vals spelletje spelen , dan kunnen we altijd nog rechten en plichten OPEISEN
   het kan en mag geen eenzijdig verhaal worden.
   Geen smoesjes , in IEDER land staan machtigingen op het program >> met RECHTEN EN PLICHTEN .
   Voordeel is dat de verenigingen weer iets kunnen eisen indirect , om zaken te bereiken en wij kunnen eisen dat er niet meer ,,eigenhandig,, door de overheid de wet veranderd ,als ze het uitkomt ,
   Aangezien de ex direkteur van AT (interim) ook niets deed zal deze dat nu ook weer niet doen , gossie bij minister Kamp is de koffie bruin en de 2 e kamer lobby gaan we inlichten ,achteraf , waarbij de verenigingen kunnen ageren tegen onzin zoals gesteld eerder in casussen, en stichtingen die zaken ,,opeisen,,ongelooflijk
   de tijd van liegen en draaien is dan voor de hielenlikkers voorbij , maak je borst maar nat .
   Overigens wist ik dit en heb dit gezegd tegen vrienden dat dit eraan zou komen , eenvoudig rekensommetje
   stelt dat AT geen inkomen ,,voldoende ,, heeft en deze kunnen ze creeeren nu .
   gr EEF

 6. Eric
  Eric zegt:

  Die rechten hebben we altijd gehad en kunnen ons niet worden afgenomen zolang de radioamateurdienst en de radioamateursatelietdienst deel uit maken van de ITU radioregulations en Nederland niet in staat van oorlog of mobilisering is..
  Dat de overheid ons als een ondergeschikte partij zonder rechten beschouwd en behandeld, heeft heel andere oorzaken, liberalisme is er één van.

  • paul
   paul zegt:

   En dat AT niet onafhankelijk onder ILT maar onder EZ opereert is de (logische) tweede.

  • paul
   paul zegt:

   En dat AT niet onafhankelijk onder ILT maar onder EZ valt een (logische) tweede.

   • Rob
    Rob zegt:

    Ik vind het wel een strak plan. Geen betere manier om de Nederlander te motiveren om iets te ondernemen dan door hem een kostenvoordeel in het vooruitzicht te stellen!
    Ik weet zeker dat er heel wat N amateurs die nu alleen maar lopen te zeuren om meer banden en meer mogelijkheden zouden gaan proberen om F te halen als de situatie zo was als Fred aangeeft.
    Dat kan dan ook gemakkelijker, want je kunt redeneren dat een keer of twee-drie betalen om examen te doen zichzelf weer terugverdient.

   • Wim
    Wim zegt:

    Als 27 MHz gratis blijft, stel ik me voor om naar 27 MHz te verhuizen, de registratie op te zeggen en de – “‘onze”” kan ik in dit gezelschap niet uit mijn strot persen – intangible cultural heritage daar in de lucht te houden. In plaats van “Natte Aal for ID dikke worst brekie brekie ” de dan vrijgekomen call “for ID” te gebruiken.

 7. Berrie Sleijster
  Berrie Sleijster zegt:

  even denken… frisdrank hogere belasting, fruitsap hogere belasting, zendamateurs hogere belasting, het wachten is op fietsbelasting, tennisracket belasting, en biljartkeu belasting… Hoe verzinnen ze het toch zo he? ondertussen wel 1 miljard extra kosten voor een vliegtuigje.. zucht.. politiek geneuzel allemaal.. Maar ok dat is andere discussie. Ik vermoed dat er niks veranderd qua ‘rechten’ door te gaan betalen voor een vergunning/machtiging of hoe ze het ook gaan noemen. Want daar veranderd niks aan. Ben benieuwd wat het gaat kosten straks..

  • Wim
   Wim zegt:

   Berrie,

   Beetje medemenselijkheid, we betalen al heel lang rioolbelasting dus… Denk even om de Syriers en de zich met een voor 700 euro zich van een Syrisch vals paspoort voorziene instroom van migranten, die kosten 35000 euro per jaar per stuk. Omdat de nederlanders in het verleden anticonceptiva op grote schaal gebruikten is de verdeling van de bevolking uit evenwicht en wees dus dankbaar dat die mensen binnenkomen en jou binnen afzienbare van een verse luier gaan voorzien.

 8. Jan Nijmeijer
  Jan Nijmeijer zegt:

  Geen ramp…….behalve als je als medisch – 100% – afgekeurde, tóch al bij de groep hoorde die 0,0 % koopkrachtverbetering tegemoet kan zien….. Mogen júllie het recht hebben om te discussiëren, geef mij dan een paar tientjes om een transceivertje te vervangen of een antenne te repareren…

 9. Stan Joosen
  Stan Joosen zegt:

  Ik zou eerst eens afwachten totdat het door het parlement is behandeld. Pas als dat is gebeurd en het gepubliceerd is in de Staatscourant heeft het geldigheid en weet je waar je aan toe bent. Alles wat er nu geroepen word is pure speculatie en slaat mogelijk nergens op. De Rijksbegroting is een voorstel van de regering en word vaak nog gaanderweg door het parlement bekritiseerd en mogelijk aangepast in positieve dan wel negatieve zin.

  • EEF
   EEF zegt:

   Beste Stan heel juist , betekent dat we in het parlement nog wat kunnen zeggen mbt rechten en plichten oftewel het wordt een machtiging met wettelijke geregistreeerde regels die noet zomaar door AT veranderd kunnen worden zoals nu. \
   Een taak voor de verenigingen om dit te ,,pushen,, denk erom als het in de staatscourant verschenen is kunnen we nog steeds iets aan doen ……….2e kamer lobby
   gr EEF

  • Rob
   Rob zegt:

   Op zich is dat waar Stan, maar ik denk toch niet dat er vandaag of morgen in het parlement iemand gaat opstaan om onze positie als radiozendamateur te verdedigen en eruit te slepen dat we niet hoeven te betalen.
   Meestal richt men zich op grotere zaken, en terecht natuurlijk. Je kunt niet in een of twee dagen debat de hele begroting puntje voor puntje doornemen.

 10. Wim PA3GFI
  Wim PA3GFI zegt:

  Wat geweldig dat ik met mijn machtigingsgeld die arme Grieken kan helpen !

 11. Jarno
  Jarno zegt:

  zijn haast geen piraatjes meer om een boete aan uit te schrijven,doordat die zo absurd hoog zijn geworden,de regering zal wel flauw worden van wel geld geen resultaat(onbemand) das dan maar zo zeker??

  • Rene PA2RU
   Rene PA2RU zegt:

   De kosten daarvan zijn vele malen hoger dan wat alleen al de amateurdienst opbrengt per jaar…
   Denk eens aan de inzet van AT , politie/gemeente etc etc , dan heb ik het nog niet eens gehad over de aangerichte schade door zulke lieden…dat loopt in de tonnen per jaar , misschien wel meer
   Ik denk niet dat de baten van 15000 zendamateurs in ons land die kosten in zijn geheel dekken..

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Als ik op de QRZ.com pagina van velen kijk in deze comments, zie ik voor duizenden euro’s aan apparatuur staan. Ik denk niet dat zegge 3 euro per maand aan machtigingskostende instroom ook maar iets zal beperken.

   • Wim PA3GFI
    Wim PA3GFI zegt:

    Hoe ben jij ooit geslaagd voor je machtiging ?
    90 euro per jaar gedeeld door 12 is geen 3 euro per maand.
    Gewoon de wet van oom.

    • PA3CNO
     PA3CNO zegt:

     Nee, maar 31 gedeeld door 12 wel. Beetje naar boven afgerond. En dat bedrag wordt op de site van AT genoemd.

 12. Pd1
  Pd1 zegt:

  Ach , Worden we toch nog eens ” gepakt” , ondanks onze machtiging door het AT .
  En als we hiermee BV nederland weer op de rit krijgen !!
  Man man , wat een spijkers op laag water zoeken is dit beleid zeg , aan de andere kant word ons geld zo weer verknoeid aan europese politiek en de recente vluchtelingenkwestie …Dat is pas dweilen met de kraan open !

 13. Adriaan PE2K
  Adriaan PE2K zegt:

  Als ik mij niet vergis was de laatste vergoeding al over de 100 euro in 2008. Zal benieuwen met welk bedrag ze gaan beginnen.

 14. Chris
  Chris zegt:

  En gele kaarten gaan voortaan ongefrankeerd de deur uit bij AT, dus: strafport betalen. 😉

  Maar de keerzijde: F registratie/machting houders mogen vanaf 01/01/2016 dan weer wel een PA0 call uitzoeken, desgewenst.

 15. Ronald
  Ronald zegt:

  Invoering vergoeding geregistreerd frequentiegebruik radiozendamateurs en maritiem

  16 september, 2015
  Vanaf 1 januari 2016 worden de vergoedingen voor de registraties van radiozendamateurs en gebruikers van marifoons weer ingevoerd. Dit heeft het kabinet op Prinsjesdag bekend gemaakt in de Rijksbegroting. Het tarief voor 2016 bedraagt 31 euro per registratie.

 16. Ruud
  Ruud zegt:

  Zozo, €31,- p/jaar x 15000 oftewel €465000 is toch leuk potje voor AT…

 17. Rene
  Rene zegt:

  Valt best mee die € 31,-. Per jaar.
  Ik heb nooit geen boetes voor te hard rijden ( 2x per 10 jaar ) ik rook niet scheelt € 40,- per week.
  Zo houd je nog wat over voor de hobby.
  Geniet van de hobby.

  • Bert
   Bert zegt:

   Dan hoop ik niet voor je dat je een vrouw als partner hebt, die kosten ook veel geld en daar schrijf je niet over. Ik heb geen vrouw, dus ik bespaar geld.

 18. Eric
  Eric zegt:

  Als het nu zou leiden tot de uitbanning van PLC/PLT en alle andere storende troep die door gebrekkige wet en regelgeving, commerciële fabricanten horen niet in de commissie te zitten die de normen opsteld, op de markt is gekomen…
  Maar dat zal helaas wel niet.

 19. Klaas
  Klaas zegt:

  Volgens geruchten heeft de Veron dit zelf voorgesteld danwel mee ingestemd. Is dit waar? Zo ja, dan bespaar ik €16. Maar Veron zwijgt in alle toonaarden.

 20. Tonnie
  Tonnie zegt:

  Klaas. op facebook staat dat de verenegingen niks met at heben afgesproken.
  ik hoor nu dkars er helemaal niet over ! daar ga je ook dan vraagtekens bijzetten.
  Volgens geruchten gaat at 31 euro vragen omdat dkars ineens ook mee wil doen aan alles. hebbe ze ineens een hoop extra werk aan. zo kun je nog wel meer geruchten de wereld inhelpen.

 21. Bert
  Bert zegt:

  AT schrijft op website: “Alle registratiehouders worden in september en oktober per brief geïnformeerd. Bij deze brief zit ook een overzicht van de registratiegegevens, met het verzoek om deze op juistheid te controleren. Eventuele wijzigingen kunnen, liefst voor 1 december 2015, zelf in het gebruikersregister worden doorgevoerd. Ook als niet langer meer gebruik wordt gemaakt van de registratie kan deze via het gebruikersregister worden ingetrokken. Let wel: als een registratie na 31 december 2015 wordt ingetrokken moet het bedrag van 31 Euro over 2016 worden betaald. Het gebruikersregister is te vinden op deze website”.

  Ik ben sinds mei 2015 verhuist, ik heb al een paar keer bij AT aan de bel getrokken (per email en telefonisch) het is nu september en nog staat mijn oude adres in het systeem wat ik zelf niet kan wijzigen. Dus hoezo kan je wijzigingen zelf doorvoeren? Via de gemeente is mijn adres overal bij instanties aangepast, behalve bij AT. Ik walg van AT, brieven van AT ontvang ik niet omdat alles naar het oude adres gaat.

  Ik ga bezwaar aantekenen en de redenen die men aangeeft waarvoor wij 31 euro zouden moeten betalen is volkomen onzin. Een goede reden om ons te laten betalen is er niet. Hoop dat meer mensen bezwaar aantekenen.

  • Rob
   Rob zegt:

   Het heeft geen zin om bezwaar aan te tekenen tegen beslissingen van de regering. Als je daar wat mee wilt dan moet je je collega-zendamateurs mobiliseren om op het binnenhof te gaan staan. En dan nog maak je weinig kans, want dit is gewoon beleid waar een gedachte achter zit (wie de kosten veroorzaakt moet er voor betalen).

   Je kunt hooguit gaan mekkeren over de problemen om je gegevens aan te passen, maar dat je moet betalen daar heeft AT niks mee van doen.

   • fre0n
    fre0n zegt:

    En daar is meteen een puntje waar ik me bij dit nieuws erg over verbaas. Je schrijft dat je alleen met mede-ZA’s als groep iets zou kunnen beginnen… Maar hadden we daar niet Veron/VRZA voor? Eventueel zelfs DKARS?

    Vanuit die 3 belangenbehartigers heb ik vooraf niets vernomen, geen enkel nieuwd dat zij hiermee bezig waren.

    De registratie kost € 31 euro. De veron kost € 47,00 …. Just saying, hou je meteen een beetje geld over voor een lekker speciaalbiertje ofzo…

    • Cees
     Cees zegt:

     Lekken over hetgeen op Prinsjesdag aan de orde komt wilt men ook streng aanpakken. Denk je dan dat voor velen onbelangrijke bericht wel al was gelekt?
     (Teveel) alcohol tast de hersenen aan 🙂

     • Wim
      Wim zegt:

      Correct Cees,

      Heeft wel het voordeel, die aantasting,, dat je je qua gedrag en intelligentie langzamerhand met het vorderen van dat proces , meer en meer conformeert met de meute van ruim 12000 registranten.

 22. Matt
  Matt zegt:

  Jammer hoor. Voor die paar verbindingen die ik per jaar maak ga ik niet betalen. Ik zal net buiten de band de lui opzoeken die hier in de regio al jaren ongestraft vonken op 2 en 70 (handhaving?). Bovendien zou ik straks als ex amateur strafbaar zijn wegens het bezit van operationele zendapparatuur indien ik niet verkoop of onklaar maak (handhaving?). Ben benieuwd of dit gemeld gaat worden in de brief die we wellicht tegemoet gaan zien. Wie betaald krijgt misschien rechten, maar ik vind het naief te geloven in een storingsvrij HF spectrum, dit is reeds opgegeven.

 23. Eric
  Eric zegt:

  “Wie kosten veroorzaakt, moet er voor betalen”…
  Dus feitelijk zou de rekening naar de producenten van PLC/PLT, PVI convertors, SPSU en al die andere rotzooi die storing veroorzaakt moeten, vanwege hun rommel, bellen/mailen/schijven wij het AT. 😉

 24. Bor
  Bor zegt:

  Voorzetje voor de vlgde Prinsjesdag :: 11 meter /cb mag ook weer registeren…: 10 euro per jaar per watt x aantal meter coax kabel,,, 🙂

 25. Jan
  Jan zegt:

  Ik ga mijn registratie opzeggen. Voor 31 euro hoef ik een week niet naar de voedselbank. Mijn Wouxun bewaar ik wel, dan kan ik in ieder geval nog luisteren.

 26. Baron Bonie en Joliquer
  Baron Bonie en Joliquer zegt:

  die 31 Euries zullen geen probleem zijn als maar de voedsel banken worden verbannen uit Nederland ,
  en het geld niet naar Griekenland gaat want die zijn al met 45 jaar op pensioen , als onze “hoogbegaafde intelligente regering ” Regering Rutte maar met geld van het volk naar Griekenland blijf strooien, dan komen die gasten niet van het strand , trouwens in PZ-land kregen wij Latijnse en lessen , een spreuk was Temeo Danaos et dona Ferentes , vertrouw de Grieken niet ook al komen ze met geschenken en dit blijkt nog steeds een Enorme waarheid te zijn .

  • Wim
   Wim zegt:

   Ach Baron Bonie,

   Het is zo dat die griekse pot bij de staatsschuld wordt geschreven, die gaat niet ten laste van de begroting, dus daar merk je niks van met de lage rentetarieven die noodzaken de pensioenen te korten en je bestedingsruimte verruimen als je hypotheek hebt gegeven… De machtigingsbijdragen staan wel aan de debetkant op de begroting. Die SP man E. Roemer deed even aan populisme toen hij opmerkte dat onze kinderen met die schulden worden opgezadeld. Niet waar, die verdampen door de inflatie, ze halveren elke 15 jaar..

   Toen 30000 GULDEN modaal was kostte de machtiging 90 gulden (in 1956 15 gulden), dus 3 promille van modaal bruto.

   Je kunt dus wel jammeren, maar je kunt er beter op rekenen dat de registratieleges binnen de kortste keren ook 3 promille van modaal worden. Dat bedrag van 31 is veel lager, en geintroduceerd om het door de kamer te krijgen en georganiseerd protest te temperen.

  • Wim PA3GFI
   Wim PA3GFI zegt:

   Kletskoek dit verhaal.
   In Griekenland is de pensioenleeftijd niet 45 jaar.

   • Wim
    Wim zegt:

    PA3GFI,

    Ik vrees dat ik niet duidelijk geformuleerd heb – waarvoor mijn excuses, het is het beste dat ik kan – want mijns inziens is door mij nergens iets over de pensioenleeftijd gezegd.

    We gaan off topic, dus ik maak het kort: _Voor ettelijke jaren had van Agt vastgesteld dat jonge dus goedkopere en meer productieve mensen aan de bak moesten,om een verloren generatie te vermijden, de VUT werd ingevoerd, mensen vanaf 55 die zichzeelf dachten te kunnen vermaken (waaronder dus zendamateurs) mochten opstappen, betaald door de werkenden in die sector uit verplichte solidariteit.. Vervolgens gingen de oudere solidairen zelf met de VUT dus die hadden geen schade. tot de VUT werd opgeheven, dat was meer schade dan de duurste transkijfer kost. Wel premie betaald en toch een aantal jaren langer werken.

    Dus die grieken zijn niet zo afwijkend van de nederlanders, het verschil is de gasbel die 7 miljard per jaar oplevert op de begroting, en binnen 20 jaar de provincie Groningen tot watersportgebied transformeert..

    Beetje beschouwend denk ik dat het een utopie is te veronderstellen dat rekening gehouden wordt met de vermeende belangen van 12k zendamateurs. De belangen van miljoenen consumenten die ongestoord na dagelijke arbeid TV willen kijken via PLC, zijn gesommeerd veel groter.

    Als je toch zendamateur wilt zijn, teneinde te onderzoeken en jezelf te ontplooien, maak het dan een sport om in barre stooromstandigheden toch verbindingen te maken, middels nieuwe technieken, mag zijn extreem smalbandig, dan wel extreem breedbandig (spread spectrum) .

    We staan weer voor uitdagingen. Mooi toch?

    • PDØMV
     PDØMV zegt:

     idd wim en zo zie ik het dus ook, zenden is zilver luisteren is goud !!

 27. emiel
  emiel zegt:

  31 euro is genoeg om onze jeugdinstroom flink verder te verlagen…. en er komt vast elk jaar wat bij…. we hebben nu protest nodig, dat zal wellicht pas na 2016 kunnen helpen.

 28. Kees
  Kees zegt:

  Wat een gezeur zeg. Voor kapitalen op de plank, roken en drinken en nu dan zeiken over die paar euro’s voor iets waar je zo graag mee pocht? Bleh, wat een gekrent door een uitstervend ras zeg, bleh!!!!!!!!!!!!1

 29. Wim
  Wim zegt:

  Ja kees, jezelf profileren teneinde indruk te maken op je roedelgenoten zit in de genen ingebakken.

  Een neger in Timboektoe die met geleend geld een varken koopt en slacht hangt het een week in de (buiten)deuropening, onder een walm vliegen, om te tonen hoe goed hij is.

  Een zendamateur die zich technicus noemt zet een 45 meter hoge draaibare mast neer, die bij de eerste de beste storm in elkaar pleurt..

  Menig opoe daar liep met gouden platen tegen de kop wekelijks op de dag des heren naar de karke om god te danken voor haar spijkerhard geloof. En de andere kerkgangers de loef af te steken uiteraard..

  Het zendamateurisme ligt als creatieve en experimentele hobby op zijn gat te beginnen bij de toevloed van oorlogsdump en afgemaakt door de commerciele apparatuur waar jij op doelt.

  Gelukkig trappen jongeren daar niet in.

  • Wim PA3GFI
   Wim PA3GFI zegt:

   Zelden zo’n dom verhaal gelezen als dit verhaaltje.
   Heeft niets met het ‘probleempje’ te maken dit warrige verhaal.
   En van die oorlogsdump slaat werkelijk nergens op.
   En er is bijna geen oorlogsdump te koop !
   Niet in de dump, hooguit bij een particulier.
   En een draaibare mast ? Die bestaat niet.
   Neem op tijd je pilletje in, dan schrijf je dit soort onzin misschien niet.

   • Wim
    Wim zegt:

    Ja Wim PA3GFI ik ben expert in het creeren van domme verhalen en het doet me genoegen dat je hier mededeelt dat ik daarin tamelijk extreem slaag.

    Echter. mijn prestatie is toch iets minder dan jij denkt, want een 45 meter draaibare mast is toch wel degelijk mogelijk mits geconstrueerd door een technicus teweten PA1A, die dat als beroep formeel opgeeft, bij windstil weer. Hij profileert zichzelf als “the first one from the Netherlands”, geen informaticus want die beginnen te tellen bij 0, zijnde het eerste natuurlijke getal. The first one is het ultieme statussymbool, van lieden die dat vinden, omdat ze zich nergens anders mee kunnen profileren, zoiets als een haan, kukeleku. Als je kippen houdt en je grijpt dat beest, denk je dat je misgrijpt want het is allemaal lucht onder die veren. Zo ook bij PA1kukeleku.

    Ter staving van mijn bewering geef ik je het volgende zojuist ge-control-C-de citaat:

    qrz.com/db/PA1A/Jul 16, 2015 – PA1A ‘The First One From The Netherlands” http://www.PA1A.com. NCRT After removing all the debris from the collapsed 150ft rotating tower, …

    Zo zie je maar weer, het onmogelijke is het ideaal dat het leven mogelijk maakt (citaat PAoBEN die dat uitgefiguurzaagd aan de wand van zijn shack had hangen onder de foto van een paar topless bloedmooie meiden waar ik als jonge knaap 60 jaar geleden, wekelijks gedwongen ter karke gaande, op straffe van eeuwig hellevuur niet naar durfde te kijken.

 30. PD9
  PD9 zegt:

  Net mijn N gehaald. Nu al het einde, want ik ga geen 31 euro betalen! Sorry

  • Wim PA3GFI
   Wim PA3GFI zegt:

   Kan ik mij levendig voorstellen hoor.
   Want 1 biertje per maand minder drinken breng jij niet op !

Reacties zijn gesloten.