Ham Radio Deluxe 6.1 uitgebracht

HRD_logoHam Radio Deluxe brengt versie 6.1 uit. Dit is de eerste grote update in de (betaalde) versie 6 van de software.

In deze versie zijn al een groot aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is het DX-cluster gekoppeld aan het logboek, waardoor je meteen kunt zien of een spot een nieuwe DXCC is. Ook is er ondersteuning voor hardwarematige FSK (RTTY) toegevoegd in versie 6, naast andere zaken zoals een multi-stream RTTY decoder en ondersteuning voor het printen van labels voor QSL kaarten.

Nieuw in deze release zijn onder andere:

 • FSK ondersteuning voor meer (rand)apparatuur
 • Multistream CW decoding in de SuperSweeper
 • Aanvraagformulieren voor awards kunnen ingevuld geprint worden
 • Ondersteuning Kenwood TS-990, Yaesu FT-1200 en Icom IC-7100
 • Ruim 250 bugfixes die gemeld zijn door diverse gebruikers van versie 6

De update is gratis beschikbaar voor betaalde gebruikers. Ook is er een volledige demo beschikbaar met een tijdslimiet van 30 dagen. Momenteel wordt de laatste ronde onder beta-testers gehouden. Rond 15 juli a.s. komt versie 6.1 als publieke beta beschikbaar.

Voor de Centamateur die denkt dat alles in het leven gratis is en programmeurs niets kosten blijft de oude versie 5 gewoon gratis beschikbaar.

3 antwoorden
 1. Adriaan Brillie
  Adriaan Brillie zegt:

  Het zal tijd worden dat ik al betalende klant een update krijg. Er zitten behoorlijke fouten in versie 6.0. Zoals het online log verminken als je een ontvangen QSL toevoegd aan je verbinding. Staat in eens je tijd op een heel uur. Ik betaal graag, maar dan moet het wel werken zonder zulke fouten.

 2. Hans Dijkerman
  Hans Dijkerman zegt:

  Ik ben bang dat ze niet hebben ingeschat hoeveel werk dit alles met zich meebrengt, en niet voldoende door testen.
  Zelf heb ik ook diverse fouten gevonden met betrekking op veiligheid, maar gelukkig hou ik het nog even bij de oude gratis versie en test voorlopig de betaal versie nog even wat verder (heb de trial periode even op oneindig gezet dus heb eigenlijk een betaalde versie gratis, heb dit hun ook al gemeld dat de software simpel is aan te passen naar een gratis versie zonder de office licentie sleutel.

  Maar zou zeker de fouten aan hun melden zoals ik heb gedaan.

 3. PD3HF
  PD3HF zegt:

  En nu zitten we in 2017 en het is nog steeds een zootje! Er komt wel steeds nieuwe functionaliteit bij. Typisch voor betaal pakketten…

  En dat voor een bedrijf dat als slogan had “KEEP HAM SOFTWARE FREE”…

Reacties zijn gesloten.