JT-Alert voor WSJT-X of JT65-HF

VK3AMAJT65 (en JT9) zijn digimodes die nog niet bij iedere zendamateur bekend zijn. Met deze modes is het mogelijk om met beperkte antennes en vermogen DX te maken. Zo valt er op een simpele Endfed antenne en 5 Watt vermogen elke morgen wel met Australie te werken bij normale condities. Of elke avond met de Verenigde Staten. JT65 wordt doorgaans bedreven op 3576, 7076, 14076, 21076 of 28076 kHz, altijd in USB modes. De JT9-frequenties, een relatief nieuwe mode, liggen 2 kHz hoger.

Wanneer je veel landen op veel banden gewerkt hebt, wordt het echter moeilijker om bij te houden welke DXCC’s een nieuwe band voor je zijn, of wellicht geheel nieuw (voor de mode). Of heb je ze al wel gewerkt, maar zijn ze nog niet bevestigd met papieren QSL of via Logbook of the World. Down under bedacht VK3AMA hetzelfde en ontwikkelde een plug-in die een brug slaat tussen je logbook en de JT65-applicaties. En zo werd JT-alert geboren.

JT-alert is te downloaden op HamApps.com en is gratis te gebruiken. Het werkt samen met JT65-HF en WSJT-X en kan overweg met MixW, Ham Radio Deluxe, Log4OM en DXLab DXKeeper. Naast het bijhouden van gewerkte en/of bevestigde landen en banden kan de applicatie ook ingesteld worden om een melding te geven bij een nieuwe CQ-zone, US State of Grid.

JT-alert voegt een extra venster toe en koppelt je logboek aan de JT-applicatie.

JT-alert voegt een extra venster toe en koppelt je logboek aan de JT-applicatie.

1 antwoord
 1. John
  John zegt:

  Goede tip over de nieuwe versie van HRD en werkt hier prima.
  Sinds enkele weken ook een nieuwe MIXW versie 321 JULY2016 .
  Nieuwe cat-settings voor transceivers o.a. de IC 7300 etc.
  link voor de downloads:
  http://www.kc1cs.com/
  73
  John PA3DTF

Reacties zijn gesloten.