Hytera komt met nieuwe modellen

hytera-logoHytera, leverancier van voornamelijk DMR en Tetra apparatuur, heeft nieuwe modellen aangekondigd. Het gaat onder andere om nieuwe portofoons waaronder zeer compacte uitvoeringen die op een telefoon lijken.

Daarnaast is een headless mobilofoon aangekondigd die alle bediening heeft ondergebracht op de microfoon. Deze nieuwe modellen zullen het derde kwartaal van dit jaar mogelijk al leverbaar zijn.

Hytera_PD355-PD365Onder de nieuwe modellen twee compacte portofoons: de PD335 en de PD365. Deze uitvoeringe zijn 23mm dik en 55mm breed. De hoogte van de PD355 (zonder antenne) is 107mm. De hoogte van de PD365 is 123mm. Bij het laatste model is de afmeting inclusief antenne.

Beide portofoons leveren een uitgangsvermogen van maximaal 3 Watt en zijn in zowel VHF alsook UHF uitvoering verkrijgbaar. Met een gewicht van 310 gram is de portfoon lichtgewicht te noemen. Opladen gaat met een standaard micro USB aansluiting. Een standaard 3,5mm aansluiting kan gebruikt worden voor de audio. Het kleuren display bevat drie regels.

Hytera_PD665-PD685Twee andere modellen zijn de PD665 (zonder full keyboard) en de PD685 (met full-keyboard). Deze nieuwe modellen lijken erg veel op de X1p portofoon. Deze portofoons meten 122x55mm en zijn slechts 27mm dik (excl. antenne). Het gewicht is slechts 310 gram.

De standaard accu is goed voor 16 uur normaal gebruik. GPS is als optie leverbaar, evenzo geldt voor een roaming optie. Het maximale vermogen is 4 Watt. Er komt zowel een VHF als UHF model leverbaar in het najaar van 2014. Deze portofoons zijn IP67 gecertificeerd en waterdicht.

Hytera_MD65X

Ook komt Hytera met een headless mobilofoon, de MD665. De gehele bediening en display zijn ondergebracht op de microfoon. Hierdoor wordt mobiel gebruik een stuk makkelijker en veiliger. Zoals alle modellen kan deze zowel analoge FM als digitale DMR (Tier 3) aan. Het uitgangsvermogen is maximaal 25 Watt. GPS en Roaming zijn optioneel leverbaar.