Liefst 23 voorstellen voor VERON Verenigingsraad
Oude tijden herleven tijdens de komende VERON VR-vergadering die op 21 april in Apeldoorn zal plaatsvinden. Afgevaardigden van afdelingen moeten over liefst 23 voorstellen stemmen. De afgelopen jaren was de trend juist dat het aantal ingebrachte voorstellen minder werd. De afgelopen jaren veelal tot onder de 10 voorstellen.
Leden worden, mede voor de komst van ‘media’ en Internet, mondiger, zo blijkt uit een gang door de voorstellen. Internet neemt daarbij een meer prominentere rol in en ook DKARS wordt voor het eerst genoemd in de voorstellen. Leden zijn de houding van het huidige bestuur richting de belangenbehartiger beu. Ook de zittingsduur van leden van het hoofdbestuur, sommigen gaan voor een lintje 50 jaar, wordt wederom ter sprake gebracht. De afdeling Breda roept daarbij specifiek op om een jeugdig lid, bij voorkeur onder de 26 jaar, toe te laten treden tot het landelijke bestuur.
Meer rationele voorstellen zijn ook te vinden. Zo wil het HB de huidige ICT werkgroep omzetten in een officiële commissie omdat ze ziet dat IT steeds belangrijker wordt voor de vereniging. De afdeling Amersfoort ziet graag meer ruimte voor luisteramateurs en liefhebbers van de hogere frequenties in de afdelingscompetitie. De afdeling Leiden ziet graag dat niet leden ook deel kunnen nemen aan het DQB en de afdeling ’s Hertogenbosch zou graag zien dat de Electron vaker en actueler voor niet leden downloadbaar wordt.
Alle 23 voorstellen voor de komende VR zijn hier te lezen.
Dat gaat dus ten kosten van de zorgvuldigheid
Zal ik eens het 24e voorstel doen lui?
Doe maar
Lid onder de 26 jaar? Die zit achter die pot met goud aan het einde van de regenboog. Onder de 50 is misschien wat realistischer.
In voorstel 23 van de afdeling Dordrecht wordt gesteld dat mede-amateurs geen derden zouden zijn en het doorgeven
van hun uitzendingen niet het doorgeven van uitzendingen van derden zou zijn.
Ik heb daar eerder wel eens onderzoek naar gedaan en voorzover ik via internet heb kunnen vinden is het wel degelijk
zo dat als X personen ieder een rechtsovereenkomst hebben met 1 centrale persoon of instantie, de relatie tussen
die X personen onderling nog steeds die van “derden” is. Ook al voelt dat natuurlijk niet zo.
Als er iemand een bron heeft waarin dat anders gedefinieerd wordt (of in jurisprudentie anders gezien wordt) dan hoor
ik dat graag.
Stel je netjes voor …