Nieuwe Echolink node voor PI2NOS

pi2nosEnige tijd geleden ontving de Stichting Scoop Hobbyfonds een donatie van Remco, PE1PIP. Deze donatie was in het bijzonder bedoeld om het node nummer van PI2NOS te kunnen wijzigen. Ondertussen is dit nieuwe nodenummer een feit.

Vanaf deze week kan PI2NOS daardoor overal ter wereld worden verbonden met node nummer 430125, wat uiteraard overeenkomt met de uitzend frequentie van PI2NOS. Dat meldt  Hobbyscoop op haar website.

Voor PC, Android en iOS Echolink gebruikers maakt deze wijziging niets uit, immers, er kan gemakkelijk gezocht worden op callsign. Het wordt echter een ander verhaal indien je ergens QRV bent binnen het bereik van een repeater of ander RF opstappunt die Echolink support biedt. Door simpelweg via DTMF de code 430125 in te geven wordt dan automatisch een verbinding gemaakt met PI2NOS.

De crew van PI2NOS bedankt Remco hartelijk voor zijn donatie en wensen alle gebruikers van PI2NOS veel plezier met de echolink verbindingen, waar ook ter wereld!

4 antwoorden
 1. Douwe
  Douwe zegt:

  Proficiat PI2NOS.

  Wie kan ons helpen aan een image voor de Raspberry Pi om PI2FRL 430.100 de repeater van Leeuwarden weer aan Echolink te knopen?

  ’73 Douwe
  pa7d@vrza.nl

  PS pa7d link meer dan 14 jaar verbonden met PI2FRL.

  QRM??? Keep it digital…………
  http://www.xreflector.net

 2. pip
  pip zegt:

  En dan heeft de redactie een week na het artikel nog het overzicht van de UHF repeaters niet bijgewerkt! 🙂

Reacties zijn gesloten.