PI2NOS plaatst ontvanger in Rotterdam

Stichting Scoop Hobbyfonds heeft deze week een ontvanger voor PI2NOS geactiveerd in Rotterdam. Deze ontvanger komt in plaats van de ontvanger in Den Haag die inmiddels gedeactiveerd is. Met een hoogte van 150 meter kijken de antennes, die op de Kop van Zuid nabij de Erasmusbrug geplaatst zijn, goed over de regio uit. De eerste resultaten lijken in ieder geval veelbelovend.

Nieuwe functie op live-weergave PC7X
Een andere wijziging is doorgevoerd door René, PC7X. Op basis van de feed die de Hobbyscoop beschikbaar stelt heeft hij een kaart ontwikkeld voor de repeaters PI3UTR en PI2NOS. Vanaf heden kun je jezelf registreren op deze website. Nadat je call gevalideerd is via Echolink kunnen gebruikers kiezen om weergegeven te worden op de kaart, in plaats van een APRS-signaal.

2 antwoorden
 1. Charles - PE2CH
  Charles - PE2CH zegt:

  Jammer dat deze ontvanger verplaatst naar Rotterdam. Zal zeker en vast welkom zijn daar. Ze hebben daar al een behoorlijke verzameling aan repeaters en bakenzenders.
  Helaas dat registreren niet gaat lukken. Heb geen accounts bij Google en ook niet bij Facebook.
  Echolink heb ik wel, maar dat blijkt dus niet voldoende te zijn.

  • Rick
   Rick zegt:

   Hoi Charles,
   Zo’n Google account aanmaken is een eitje.
   Daarmee krijg je de extra functionaliteit en blijven je instellingen ook nog eens bewaard zodat je vanaf elke werkplek dezelfde omgevimg treft. Makkelijk!

   Ik snap dat je bijvoorbeeld geen Facebook account wil hebben maar een Google account heb je ook nodig in b.v. het gebruik van een Android telefoon.

   Gewoon eens aanmaken en proberen 😉

Reacties zijn gesloten.