Nieuwe kaart CoVersity netwerk

QSY430275

Dennis (PA4DEN) en Erik (PA1HUE) de mensen die actief zijn achter de werkgroep die momenteel druk is met de op- en ombouw van het CoVersity netwerk in Noord-Oost Nederland heeft een nieuwe kaart gemaild. Daar is te zien het dekkingsgebied van de CoVersity repeater uiteindelijk er uit komt te zien.

Er wordt momenteel druk gewerkt aan het ombouwen naar de nieuwe frequentie van het CoVersity project. Voor wie dit niet kent: dit is een gezamenlijk amateur-project van één grote repeater voor Noord en Oost Nederland.

Het bestaat uit een 20-tal antennes die via internet aan elkaar gekoppeld zijn. Daarbij is timing uiterst belangrijk. Het principe is redelijk simpel: de antenne die signalen het sterkste ontvangst zal als master optreden, andere antenne’s krijgen het signaal via internet aangeboden en gaan dit (her)uitzenden.

De nieuwe frequentie die gebruikt zal worden is 430.275 Mhz. Om dit mogelijk te maken zullen de repeaters van Arnhem (PI2ANH) en Stadskanaal (PI2WSN) op een ander kanaal geplaatst moeten worden. Arnhem gaat naar 430.050 Mhz en Stadskanaal naar 430.150 Mhz.

CoversitybereikDef

Op het  moment van schrijven worden alle CoVersity zenders en filters opnieuw afgeregeld op de nieuwe frequentie. Als alles klaar is zal straks een mobiel bereik van heel Friesland, Groningen, Drenthe, Overijsel en een stuk van Gelderland mogelijk zijn.

Meer informatie over het project is te vinden op de website: www.coversity.nl

2 antwoorden
  1. Bas PE4BAS
    Bas PE4BAS zegt:

    Geweldig systeem, ik heb aan het vorige systeem al een paar maanden mogen proeven. Echter wat gebeurd er als het systeem te groot word? Dan word het erg druk op het netwerk vrees ik. Misschien dat er dan een gescheiden systeem noord-west-zuid-oost nederland gemaakt kan worden? Het is anders wel kicken als je met je 2W baofengetje helemaal naar de andere kant van Nederland praat alsof het station naast je staat. 73, Bas

  2. Pd1abk
    Pd1abk zegt:

    Hoogkerk knettert en fluttert erover al maanden, volgens mij hebben ze daar een dummyload als antenne. Ik vindt het een erg leuk systeem,maar zorg wel dat je de juiste filters en coax ed hebt.

Reacties zijn gesloten.