Berichten

Bestuurswisseling bij de VRZA

vrza-logoEr heeft een wissel plaatsgevonden in het bestuur van de VRZA. Sinds het vertrek van John Thomassen (PG9T) en Rina van der Plaats (PA3DZI) had de vereniging te kampen met twee vacatures in het bestuur. Voor een van deze posities is inmiddels een opvolger gevonden. Floris Wijnnobel (PA1FW) zal het bestuur komen versterken.

Floris is op de bestuursvergadering van 17 augustus jl. benoemd tot bestuurder en zal in functie zijn tot de volgende Algemene Leden Vergadering. Tijdens die vergadering kunnen leden instemmen met deze benoeming, waarna Floris echt aan het werk kan gaan.

Het VRZA-bestuur geeft aan blij te zijn met de inzet van Floris en hoopt op een voorspoedige samenwerking.

Nederlandse DXpeditie naar Malta

9H25Y-logoAl 25 jaar reist een groep Nederlandse zendamateurs af naar Malta (IOTA EU-023) om twee weken lang met z’n alleen een gezellige DXpeditie te organiseren. Dit jaar viert de groep haar 25e jubileum en zullen ze in de lucht komen met een speciale call: 9H25Y.

De DXpeditie vindt dit jaar plaats van 18 mei tot en met 5 juni. Omdat er eerst een antennepark opgebouwd moet worden is de verwachting dat het station vanaf 20 mei QRV zal zijn. Geen klein antennepark overigens. De club wil op alle banden van 80 tot 10 meter uitkomen, inclusief de WARC banden. Nieuw dit jaar is dat er ook een 5-elements antenne mee gaat voor de 6-meter band.

Lees meer