CQ-PA juni 2017 beschikbaar

Sinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het juninummer dat voor leden te downloaden is, wordt in het 46-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen. Niet leden moeten twee weken wachten op de samenvatting van Hamnieuws in een magazine voordat de CQ-PA online komt te staan voor hen.

Beste VRZA’ers,

Beste VRZA’ers, De zomer is één van de plezierige tijden van het jaar. Al was het maar omdat de meeste onder ons er dan op uit trekken op vakantie en/of genieten van mooi weer in een andere omgeving. Zo ook uw hoofdredacteur en voorzitter – en zo kan het zomaar dat u op deze plaats enkele woorden van mij aantreft. Echter niet zonder foto die demonstreert dat ik de kunst ook versta…

Voor u weer een bomvolle CQPA. Veel dank aan een ieder die bijgedragen heeft aan de inhoud. Zo maken we het waar: een mooi blad dóór en vóór onze leden. Lidmaatschap is overigens extra aantrekkelijk gezien de contributieverlaging waar de ALV toe heeft besloten. Zegt het voort – want nieuwe leden zijn welkom.

De komende tijd staat er voldoende op de agenda die u elders in het nummer aantreft. Wellicht dat de condities en activiteiten op de HF banden u tegenvallen; dat hoeft niet want op VHF/UHF begint deze maanden de pret pas. De eerste verbindingen, gebruik makende van sporadische E zijn inmiddels gemaakt.

De mogelijkheid tot deelnemen aan de enquête over de herijking van de Novice machtiging is voorbij. Een mooi voorbeeld hoe u als lid uw mening en ideeën kenbaar kunt maken via de VRZA. Dat die meningen en ideeën verschillen, dat is te verwachten. Goed om daar met elkaar tijdens een ‘eye-ball qso’ over te spreken – tot ziens!

73, Jaap Verheul PA3DTR
– gastredacteur voor het juni nummer van CQPA –

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.