Berichten

Het REM-eiland komt weer in de lucht

PB50REM50 jaar na de bouw van het REM-eiland wordt PB50REM geactiveerd in de Houthavens van Amsterdam. Het in 1964 voor omroepdoeleinden geactiveerde platform, voor Noordwijk in de Noordzee (JO22dg),  werd later ontdaan van haar mast om te gaan fungeren als meet-post voor Rijkswaterstaat. In 2006 werden deze activiteiten beëindigd en werd voor maar één dag PB6REM geactiveerd.

Lees meer

PH2014NSS en PA6USA actief

PH2014NSSEerder kondigde we al aan dat het special event station PD6NUKE actief zou zijn tijdens de  Nuclear Security Summit, dat op 24 en 25 maart a.s. in Den Haag plaatsvindt.

Daar kunnen twee stations aan toegevoegd worden: PH2014NSS en PA6USA die de komende dagen geactiveerd zullen worden.

Lees meer

QSL en lidmaatschap vereniging

pa6issLidmaatschap van een van de twee landelijke verenigingen voor radiozendamateurs biedt diverse voordelen. Los van een maandblad en regionale of landelijke bijeenkomsten en vertegenwoordiging bij onder andere de IARU en Agentschap Telecom is het grootste voordeel nog wel het gratis ontvangen en versturen van QSL-kaarten via het Dutch QSL Bureau.

Lees meer

Reis met activiteiten naar Israël

4X_PA7DAGedurende de tweede helft van maand mei in 2012 waren een aantal Nederlandse radioamateurs  op bezoek in Israël. Dit willen ze graag in 2014 weer overdoen, maar dan vertrekken ze eind mei en verblijven we ongeveer de eerste twee weken van juni in Israël. Wordt het net als in 2012 een klein team, dan wordt voor transport gekozen voor huurauto’s en het verblijf in vakantie woningen op drie verschillende locaties. Dus de ene week in het noorden (Galilea) en de tweede week tussen Tel Aviv en Jeruzalem en de derde locatie in Eilat.

Lees meer

Space Expo zoekt zendamateurs

Space_expoSpace Expo Noordwijk heeft een verzoek gericht aan de radioamateurs in onze regio om een amateurstation op te bouwen waarmee o.a. schoolcontacten geregeld kunnen worden met het International Space Station, hoorbaar maken van amateursatellieten en natuurlijk ook voor amateurverbindingen in het algemeen. Dus niet alleen VHF/UHF, maar ook op HF.

Aan het begin van de zomer is er een PI9-vergunning aangevraagd, maar deze is afgewezen, daar alle PI9 vergunningen door AT opnieuw beoordeeld gaan worden en zelfs ingetrokken gaan worden die niet voldoen aan de eis: Het behartigen van radioamateurisme!

Lees meer

Dutch 4X team zoekt deelnemers

4X_PA7DASinds enkele jaren reist een groep zendamateurs onder leiding van Jaap van Duin (PA7DA) af naar Israël om daar twee weken vakantie te beleven, waarbij natuurlijk alle ruimte is ingelast voor de hobby. Door te weinig belangstelling is de trip in 2013 afgelast. Voor volgend jaar staat een nieuwe reis in de planning en geïnteresseerden kunnen zich de komende maanden aanmelden. Bij voldoende deelname komt er in 2014 een vervolg.

Lees meer

Keune Kust Week en PG6N

logo-keunekustVan 13 t/m 16 juni wordt voor de allerlaatste keer de Keune Kust Week in Noordwijk georganiseerd. Zendamateurs hebben de laatste jaren met het station PG6N dit evenement vanuit de vuurtoren geactiveerd. Ook is er een Kidsday georganiseerd in de grote tent met knutsel en soldeer activiteiten voor de kinderen. Dit jaar is PG6N nog op zoek naar enkele zendamateurs die willen helpen. Geïnterneerden kunnen zich melden bij Jaap van Duin (PA7DA). De contactgegevens zijn te vinden op zijn website.

Inhoudsopgave Electron mei 2013

electron-mei-2013Over enkele dagen verschijnt de Electron weer op de deurmat van de Veron leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Aan het woord komen onder andere Arjan Broekhuizen (PE1ABE) die laat zien hoe je met computer en laminaathoezen heel fraaie frontplaten kunt maken voor je eigen electronica behuizingen.

Jaap van Duin (PA7DA) schrijft in zijn bijdrage over de deltaloop van DL5DBM, een antenne die makkelijk mee te nemen is en waar Jaap ervaringen mee heeft opgedaan tijdens zijn vakantie in Israël.

Lees meer