‘Speciale roepletters voor een Kwartje’

AT_logoOp zendamateur.com is een topic geopend door Marcel, PG8M. Op de website van Agentschap Telecom heeft hij een special call aangevraagd om mee te doen met de PACC-contest. Om de roepletters gedurende drie dagen te gebruiken brengt toezichthouder Agentschap Telecom € 0,25 in rekening. De kosten voor het innen van dit bedrag zullen waarschijnlijk een veelvoud bedragen. Hoe komt de toezichthouder aan € 0,25?

Op zendamateur.com wordt de jaarlijkse bijdrage van 31 euro teruggerekend naar de kosten per dag. Wordt dit bedrag vermenigvuldigd met 3 dagen dan kom je inderdaad op een bedrag van € 0,25. Een interessant topic…

Wat moet u betalen:
Voor de registratie en de vergoeding voor het toezicht bent u een bedrag
verschuldigd van €0.25. Hiervoor ontvangt u binnenkort een factuur met
bijbehorende acceptgiro.

Agentschap Telecom heeft inmiddels laten weten dat het om een administratieve fout gaat, zo valt te lezen op de VERON-website. In totaal gaat het om 10 aanvragen. Deze mensen hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad.

20 antwoorden
 1. Dennis PD4DAM
  Dennis PD4DAM zegt:

  Mijn eerste gedachte bij de gehanteerde rekenmethodiek: lachwekkende bureaucratie om van te huilen…

  rechtlijnig is het dan weer wel….

 2. Marcel Grootebroek
  Marcel Grootebroek zegt:

  Wanneer kwam dit bericht dan want ik heb nog niets ontvangen. Ik vind het ook vreemd want het is geen registratie zoals je persoonlijke roepletters. Slecht een synoniem, pseudoniem of hoe je het ook noemen wil.
  De kosten van een acceptgiro zijn van wat ik begrepen heb meerderen euro’s .

 3. Adriaan PE2K
  Adriaan PE2K zegt:

  Volgens mij zou dat gratis zijn. Stond dacht ik in het amateur overleg. Het zou eigenlijk meer moeten zijn. Omdat ze er nog een brief over heen komt. Portokosten zij al hoger.

 4. PA0ETE
  PA0ETE zegt:

  Ik heb het als regelmatige aanvrager van zo’n roepnaam even bij AT nagevraagd, het verhaal is een broodje aap. De kosten voor de speciale roepletters zitten volgens degene die ik bij AT sprak gewoon in de 31 euro die je jaarlijks betaalt.

 5. Juul
  Juul zegt:

  En dezelfde AT stuurt dit dus:
  “Vandaag krijg ik de bevestiging brief van het AT binnen met daarin de tekst:

  Wat moet u betalen:
  Voor de registratie en de vergoeding voor het toezicht bent u een bedrag
  verschuldigd van €0.25. Hiervoor ontvangt u binnenkort een factuur met
  bijbehorende acceptgiro.”

  Dus de brief is broodje aap John ?

  Of weer verschillende “woordvoerders?……………………………………………

 6. Menno Burg
  Menno Burg zegt:

  Weer zo iets doms van het AT wat het innen van de acceptgiro kost ze idd wel een veelvoud van die 25cent… Belastingcenten aan het werk hi

 7. PDØMV
  PDØMV zegt:

  het gaat om een administratieve fout !! lees ik net op zendamateur.com speciale roepletters zijn en blijven gratis !! aldus reageerder: voorzitter op zendamateur.com bij het bijbehorende topic

 8. PA0ETE
  PA0ETE zegt:

  Volgens een post op zendamateur.com betreft het een administratieve fout. In dat geval hebben we alletwee gelijk Juul: het verhaal is onwaar en daarmee een broodje aap, en de brief bestaat inderdaad dus ook en die is geen broodje aap….

 9. PH4X
  PH4X zegt:

  Waar gewerkt wordt, kunnen fouten gemaakt worden. Dat doe ik ook wel eens. Er gelden dan drie regels:
  1) Je erkent je fout;
  2) Je lost je fout op;
  3) Je leert van je fouten.

  Aan de eerste twee heeft Agentschap Telecom vandaag al invulling gegeven. Waarvoor hulde. Snel en kundig geregeld. En dat mag ook wel eens gezegd worden.

  AT is maar druk met zendamateurs…

 10. Reink
  Reink zegt:

  Dit soort administratieve ‘foutjes’ zijn leuk om te lezen en geven mij een glimlach op het gezicht. Typisch een situatie waar het computersysteem erachter nog niet correct voor ingeregeld was.

  Doet mij overigens wel vermoedden dat de betalingen aan AT straks per kalenderjaar gaan (1 jan – 31 dec), en dat de nieuwe registraties ook maar betalen van het moment van registreren tot 31 december. Als het niet zo is vind ik het vreemd gebouwde funtionaliteit in de programmatuur bij AT om het bedrag terug te rekenen tot een periode.

 11. Rene van der Zwan
  Rene van der Zwan zegt:

  Geachte heer, mevrouw,

  Onlangs heeft u een beschikking ontvangen van Agentschap Telecom waarin aan u toestemming is verleend om tijdelijk een bijzondere radioroepnaam te voeren. Daarbij is per abuis vermeld dat hiervoor een vergoeding in rekening wordt gebracht.

  Voor het gebruik van een bijzondere radioroepnaam wordt geen vergoeding in rekening gebracht. U ontvangt hiervoor dan ook geen factuur. Bijgevoegd vindt u een nieuwe beschikking. Namens het agentschap excuses voor de onjuiste berichtgeving. U ontvangt volgende week een nieuwe beschikking.

  Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  *******

  Specialist Veiligheid

  ………………………………………………………………

  Netjes een mail gehad, en de 34 cent kan in de spaarpot 🙂

 12. Rob
  Rob zegt:

  Ik vind het wel vreemd dat nadat er slechts 10 man deze rekening van een kwartje gekregen hebben, ze dan vervolgens weer een nieuwe brief gaan sturen aan die 10 om deze fout te corrigeren. Wat dan wellicht ook weer betekent dat reeds gedane betalingen van een kwartje weer moeten worden teruggestort.
  Op die manier kost het hele akkefietje nog weer meer! Volgend naar moeten we zeker 31 euro gaan betalen om de hier aan bestede manuren en andere kosten weer terug te verdienen.
  Gewoon maar laten zitten en het de volgende keer beter doen dat kan tegenwoordig niet meer zeker…

 13. PA3TVI
  PA3TVI zegt:

  Ja, als je alles van tevoren wist, dan kwam je met een dubbeltje de wereld rond, Nu kost deze DX dus een kwartje.

 14. Jan Lisman
  Jan Lisman zegt:

  Ander onderwerp, maar wel in dezelfde sfeer:

  Ik heb een portable marifoon, maar bezit geen boot. Die marifoon gebruik ik wanneer ik een boot huur.

  Voor het gebruik van die portable marifoon moest ik ook zo’n dertig euro per jaar betalen.

  Wanneer je wél een boot met daarop een vaste marifoon hebt -en eventueel een extra portable marifoon- dan hoefde je (<2016) het AT helemaal NIETS te betalen.

  Ik moe(s)t dus méér betalen omdat ik zelf geen boot + vast geinstalleerde marifoon heb.

  Het is drie callcentermedewerkers van het AT niet gelukt om me daar een eenduidige verklaring voor te geven, anders dan "dat de regels nou eenmaal zo waren".

  • Mischa
   Mischa zegt:

   Dat is toch heel logisch? Als je geen boot hebt hou je geld over en als je in Nederland geld overhoudt dan moet je betalen :).

 15. PA0ETE
  PA0ETE zegt:

  Daar staat dan wel weer tegenover dat het in 2008 dus ook om vergelijkbaar onverklaarbare redenen allemaal gratis is geworden.

  Dat was toen een gevolg van het streven van de overheid om de vergunning- en regeldruk voor het bedrijfsleven te verminderen. Er zijn daarom toen hele categorieën vergunningen omgezet in een registratie waarvoor dus niet meer betaald hoefde te worden of een aanvraag voor moest worden ingediend.

  Het was min of meer toevallig dat zowel zendamateurisme (waar het helemaal niet gaat om vergunningdruk voor bedrijven) als marifoongebruik (in elk geval ook deels pleziervaart) in de betreffende categorieën zaten en zodoende ook van de maatregel meeprofiteerden.

Reacties zijn gesloten.