TV-toren Hilversum open voor publiek

In navolging van de TV-torens in Hoogersmilde, Markelo en IJsselstein is er nu een mogelijkheid om de TV-toren in HIlversum te bezoeken. Deze toren is 196 meter hoog en staat daarmee op de 8e plek van hoogste bouwwerken in Nederland. Oorspronkelijk was deze toren 142 meter hoog, later is er een stalen vakwerkmast op geplaatst. De eerste ‘ring’ bevindt zich op 83 meter hoogte en heeft een doorsnee van ruim 20 meter.

Wij zendamateurs kennen deze toren vooral als PI1NOS en PI2NOS, die diverse antennes in de toren heeft staan. De 25-jaar oude NOS-repeater die zeer binnenkort vervangen wordt is er een van, maar in tijd dat packet radio nog floreerde in Nederland was dit een van de belangrijkste knooppunten om de netwerken aan elkaar te binden. De tour van Heppieview beperkt zich omwille veiligheidsredenen echter tot het betonnen deel van de toren op circa 100 meter hoogte.

Bezichtigingen staan gepland op zaterdag 9 en zondag 10 september aanstaande. Tickets zijn nog voldoende verkrijgbaar en kosten 5 euro per stuk. De opbrengst komt ten goede van Stichting Muziekgids. Kaarten kunnen op de website besteld worden. Meer informatie: Alticom.nl.

4 antwoorden
 1. Arthur-PD1ZON
  Arthur-PD1ZON zegt:

  Op de site gekeken, maar daar is een ander nog niet up to date, men hanteerd daar nog de data van 2016, dat was op 3 en 4 September.

 2. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Was leuk, de kinderen vonden het spectaculair.

  Ik kwam de winnaar van de ballonvossenjacht tegen bovenin de toren, met een portofoontje 🙂

Reacties zijn gesloten.