TV-toren IJsselstein open voor publiek

heppieviewIn navolging van de TV-torens in Hoogersmilde en Markelo biedt stichting Happieview bezoekers nu de mogelijkheid om de hoogste TV-toren van ons land te beklimmen: de Gerbrandytoren in IJsselstein. Dit is niet alleen het hoogste bouwwerk van Nederland,  maar ook lange tijd het hoogste bouwwerk van Europa geweest. De totale hoogte was oorspronkelijk 382,5 meter, maar in 1987 werd deze gereduceerd tot 375,7 meter. Ter vergelijking: de EIffeltoren is slechts 324 meter hoog inclusief antennes.

Wij zendamateurs kennen de Gerbrandytoren vooral als PI3UTR, die zowel een antenne in de top van de toren heeft staan alsook een antenne op circa 220 meter hoogte nét boven het kraaiennest halverwege de buismast, waar ook de apparatuur is gevestigd. De tour van Heppieview beperkt zich omwille veiligheidsredenen echter tot het betonnen deel van de toren op circa 100 meter hoogte.

Bezichtigingen staan gepland op zaterdag 14 en zondag 15 juni aanstaande. Tickets zijn nog voldoende verkrijgbaar en kosten 10 euro per stuk. Bestellen kan online via de webshop op de website heppieview.nl, waar ook meer informatie over de doelstelling van de stichting te vinden is.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.