Verenigingen maken bezwaar bij AT

AT_logoDe landelijke verenigingen VERON en VRZA hebben gezamenlijk bezwaar gemaakt bij Agentschap Telecom inzake de integtrokken roepletters voor zendamateurs die niet meer woonachtig zijn in Nederland. Dat meldt de VERON op haar website.

De vereniging schrijft dat AT tijdens het onlangs gehouden half-jaarlijkse Amateur Overleg op 19 maart jl. medegedeeld heeft de toezichthouder voornemens is om de Nederlandse registratie van radiozendamateurs die zich in het buitenland hebben gevestigd, te beëindigen en uit het gebruikersregister te verwijderen. In werkelijkheid bleken alle roepletters een week eerder, namelijk op 12 maart jl. al uit het register geschrapt te zijn.

De VERON maakt bezwaar tegen de genoemde reden die de toezichthouder aangehaald heeft omdat het zou gaan om een niet bestaand artikel in de regeling, dan wel dat de interpretatie door Agentschap Telecom verkeerd genomen is. De verenigingen zijn van mening dat “de voor vele belanghebbenden verstrekkende nadelige gevolgen zijn onevenredig groot in verhouding tot de met het besluit te dienen doelen.”

Bram van den Berg (PBØAOK) is van mening dat een wettelijke grondslag ontbreekt voor het intrekken van de roepletters, zoals Hamnieuws gisteren bekend maakte en is van mening dat het besluit daarmee onrechtmatig is.

2 antwoorden
 1. PD1ZON
  PD1ZON zegt:

  Ik vind de werkwijze van AT zeer ongemanierd tegenover zendamateurs die al zo lang hun call-sign hebben en de nodige bijdrage aan het zedamateurisme geleverd hebben.
  Terecht dat VERON en VRZA er op inspringen.

 2. Gijsbert Molendijk
  Gijsbert Molendijk zegt:

  Ik ben een van de slachtoffers van deze regeling. Een brief ontvangen van het AT hier in Engeland waar ik nu woon. Mijn oude roepletters PD9BM zijn geschrapt. Ik ben hier in het VK ondertussen op het zg. midden niveau beland (Intermediate) en mag nu met 50 watt op alle banden uitkomen. ( 2E0XNL) Maar tot dat ik mijn Britse “Full Licence” haal, mag ik bij een bezoek aan Nederland officieel niet eens een porto bedienen omdat alleen het Britse “Full Licence” bruikbaar is buiten het VK. Ze pakken je rijbewijs toch ook niet af. Ik hoop dat hier wat mee gedaan zal worden voor al onze ex-pats.

Reacties zijn gesloten.