Dag voor de Radio Amateur naar Zwolle

Dit jaar zal de Dag voor de Radio Amateur voor het laatst gehouden worden in de Americahal te Apeldoorn. De hal zal volgend jaar gesloopt worden. Op het terrein moet een Hornbach bouwmarkt verschijnen. Voor de VERON Evenementen Commissie een reden om uit te kijken voor een nieuwe locatie om de DvdRA na 2018 plaats te laten vinden. En deze lijkt gevonden in Zwolle. De Dag voor de Radio Amateur zal vanaf 2018 plaatsvinden in de IJsselhallen, zo laat een medewerker van de Evenementen Commissie weten.

Dit jaar vindt de Dag voor de Radio Amateur nog plaats in de Americahallen te Apeldoorn en wel op 4 november a.s. Zie ook het evenementenoverzicht op deze website.

14 antwoorden
 1. Hans
  Hans zegt:

  Ik geloof niet dat ik het helemaal begrijp. Voor de DvdRA op 23 september wordt verwezen naar het evenementenoverzicht, maar daar kom ik uit op een artikel over de 37e VERON HF-dag, een week eerder. Dat is vast niet hetzelfde.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   De eerstvolgende Dag voor de RadioAmateur vindt plaats op 4 november 2017. In dit artikel stond de datum aanvankelijk verkeerd.

 2. Rien Eradus
  Rien Eradus zegt:

  Met als datum 16 september, mwa wat is het nou? DvdA is toch meestal in november.

 3. Ewoud PD3WDK
  Ewoud PD3WDK zegt:

  Niet echt een slimme keuze, waarom niet meer centraal in het land. De evenementenhal in Gorinchem is een prima locatie. en gratis parkeren!!!

  • Rob
   Rob zegt:

   Zwolle ligt dichter bij “het centrum van het land” (wat zo rond Putten/Zeewolde ligt) dan Gorinchem…
   Of bedoel je met “meer centraal” meer “dichter bij mijn woonplaats”?

   • Randy
    Randy zegt:

    Het geografisch centrum van Nederland ligt nabij Amersfoort. Maar geen grote hallen hier, op de evenementenhal in Barneveld na. En die heeft (denk ik) te weinig parkeerplaatsen. De keuze voor Zwolle is een goede denk ik. Het is absoluut gezien een 30-tal minuten van Apeldoorn af, maar omdat de meeste mensen toch aanrijden is de omrijtijd minimaal. De mensen die uit het noorden komen hebben geluk. Voor mij vanuit Amersfoort maakt het zo goed als niets uit. En dat laatste geldt denk ik voor veel mensen die uit Zuid/West komen. En de meeste zendamateurs van Nederland zitten toch in het Noorden en Oosten. Komt bij dat de uitbater van de hal in Zwolle dezelfde is als die van de Americahal in Apeldoorn. Afspraken en mensen zijn dus al bekend. En dat werkt toch makkelijker samen.

    Het is erg moeilijk om een geschikte ruimte te krijgen. Temeer ook omdat er naast de grote hal zelf enkele kleine zalen nodig zijn voor het houden van lezingen. En daar vallen de meeste evenementenhallen op af. Als er bijzalen zijn, dan zijn deze vaak ook nog eens te klein. Vergeet niet dat de kosten voor het afhuren van zo’n hal voor een dag richting een jaarsalaris gaan. Ik heb de bedragen wel eens gehoord. Daar schrik je behoorlijk van. Veel mensen realiseren zich dit niet. Goed dat de Evenementen Commissie toch weer geslaagd is en deze mooie dag voor ons georganiseerd wordt. Chapeau.

 4. Kees
  Kees zegt:

  Nog verder vanuit het Zeeuwse gezien. Zal dan dit jaar wel de laatste keer worden.

   • Menno PC4C
    Menno PC4C zegt:

    Helemaal mee eens Kees.

    Dan is het makkelijk om te zeggen dat de meeste zendamateurs in het noorden en oosten wonen maar denken dan niet na dat er in de rest van het land ook nog zendamateurs wonen.

    Is de laatste jaren al vaker ter sprake gekomen gaan we wel of niet.

    De meeste snappen dan niet dat we (vanuit zeeland) wel even 500km+ moeten rijden om naar een evenement te gaan.

    Mij ga je daar niet meer zien….

    • Michel PE1PTS
     Michel PE1PTS zegt:

     Snap het geklaag niet. Even uitgerekend vanuit mijn QTH.

     Apeldoorn reisduur 2u14 afstand 218km
     Zwolle reisduur 2u20 afstand 229km

     Weinig verschil, ik ga er heen vanuit Zeeland.

     Vy 73

     • MPX
      MPX zegt:

      Reken maar opnieuw dan, afstand Apeldoorn-Zwolle is echt meer dan 11Km.
      Maar goed, een paar kilometer meer of minder maakt voor de echte diehards niet uit, mij zie je daar sowieso niet 🙂

 5. Gé.
  Gé. zegt:

  Voeg de DvdA en de Lichtmis-markt dan meteen maar samen. Twee radiobeurzen binnen een straal van 10km binnen een maand wordt geen succes.

 6. PA3RD
  PA3RD zegt:

  De Ijsselhallen en de Americahal zijn van dezelfde eigenaar, lijkt mij niet meer dan logisch dat er door deze eigenaar voor alle gebruikers van de Americahal voor een passend alternatief gezocht is. Andere locaties van deze firma zijn onder andere Sportiom, Autotron, Brabanthallen, Zeelandhallen en Haarlemmermeerhallen.

  Wel jammer dat de nieuwe locatie geen bovenverdieping meer heeft.

Reacties zijn gesloten.