Dag voor de RadioAmateur 2015

VERON-Logo-NieuwOp zaterdag 7 november 2015 zal de Dag voor de RadioAmateur (DvdRA) plaatsvinden. Dat heeft de Evenementen Commissie van de VERON bekend gemaakt. Er is wederom gekozen om het evenement in de Americahal in Apeldoorn. Het evenement vindt dit jaar voor de 55e keer plaats.

De Evenementen Commissie laat weten dat de toegangsprijzen dit jaar met €1 zullen stijgen omdat de kosten zoals zaalhuur ook omhoog zijn gegaan. De prijs voor een entreebewijs komt nu op €9. Dat is exclusief €4 parkeergeld, maar parkeren kan gratis bij onder andere de nabijgelegen Media Markt.

Inmiddels kunnen leden van de VERON via hun lokale afdelings secretaris kaarten bestellen in de voorverkoop. Deze zijn €2 goedkoper en kosten €7. Daarnaast hoeft er op de dag zelf ook niet gewacht te worden bij de kassa.

De Evenementen Commissie hoopt rond de vakantie het programma bekend te maken. Zoals ieder jaar zijn er enkele lezingen over verschillende onderwerpen in een bepaald thema.

De kassa gaat om 9.00 uur open en het evenement start om 9.30 uur. De dag duurt tot 17.00 uur. Naast de diverse particuliere en commerciele standhouders zal er ook weer een verloting zijn. Ook is het QSL-bureau en Service Bureau van VERON aanwezig en zullen enkele commissies en werkgroepen zich presenteren.

11 antwoorden
 1. Ronald Mekel
  Ronald Mekel zegt:

  Leuk, nog meer betalen om tafels met ouwe meuk te mogen bekijken, wanneer worden er weer leveranciers met noviteiten uitgenodigd?

  • Wim PD0EDN
   Wim PD0EDN zegt:

   Hallo Ronald,
   kaarten in de voorverkoop via de VERON afdeling zijn zelfs €2 goedkoper.
   De handelaren zijn altijd welkom maar sommige hebben er zelf voor gekozen om niet meer te komen.
   Dus kunnen we ons niet vergapen aan tranceivers van €12500,= zoals de nieuwe ICOM IC-7851 die de meeste van ons toch niet kunnen betalen.
   En wat voor de een ouwe meuk is is voor de ander net dat missende onderdeel waardoor hij weer verder kan met een project.
   Dus Ronald het is maar net hoe je er tegenaan kijkt, maar als ik zie hoeveel mensen er op zo’n dag komen en met spullen weg gaan is er toch behoefte aan, en bovendien ontmoet je er ook mensen.
   Best 73’s Wim

 2. h krohne Hein
  h krohne Hein zegt:

  Ik vind hem wel sterk, Randy.
  Ik denk er net zo over maar twee drie euro heb ik er wel voor over.
  Je weet het, he, het blijft de dag van de handelaar.

  • Randy
   Randy zegt:

   Je kunt zelfs een euro besparen op de prijs van vorig jaar door je kaarten vooraf te bestellen. Mits je lid bent van VERON. Heb je toch weer 5% van je lidmaatschapsgeld terug. Ik word zo moe van de mensen die altijd zeuren om geld, zeker nu het ‘wel één euro’ duurder is. Net of al onze apparatuur gratis is.

   Het is juist spotgoedkoop. Voor de prijs waarvoor je nog niet eens kunt parkeren bij een pretpark vermaak je je nu een dag vol met lezingen, het zien van oude bekenden en een hele grote markt.

   • Rob
    Rob zegt:

    En een lokale repeater, waarschijnlijk… kun je gratis met het halve land praten.

    • PH4X
     PH4X zegt:

     Ook die zal dit jaar weer aanwezig zijn. Mogelijk ook DMR. In ieder geval weer een stand waar DMR, Fusion, D-Star en HAMNET zaken te zien zijn. PWGN 2.0. Alleen dan zonder gezeur en moeilijk gedoe. 🙂

   • Pip
    Pip zegt:

    het zijn en blijven cent-amateurs, of waren het nou amazeurs? In ieder geval, als je er niet voor over hebt, blijf je toch lekker thuis…

 3. PDØMV
  PDØMV zegt:

  Ja €9,- is best deur, maar vergeet niet dat het in het buitenland op ham fairs etc waarschijnlijk nog wel 3 tot 4 maal over de kop gaat denk ik. en ach of je nu in de voorverkoop 7 euro betaald of gewoon 9 euro betaal het is maar 2 euro. Ik kan me nog heugen dat het 6 euro was ergens anno 2008-2009 geloof ik, Maar goed idd niemand verplicht je om te gaan. Maar idd wel jammer, misschien moetje komende keren crownfunden om de kosten deeld te dekken, dan kan het entree bewijs misschien in prijs verlaagd worden 😀 het is maar een idee. Ik zou niet weten hoe dat te doen en ik maak me ook niet echt druk om die 9 euro, ze gaan het van zelf merken dat mensen weg blijven dat is dan weer deandere kant. Zeker nu we nog deels in crisis zitten.

 4. Stan (PA8C)
  Stan (PA8C) zegt:

  Neem je toch gewoon deel aan de zelfbouw tentoonstelling dan hoef je helemaal geen toegangsgeld te betalen. Krijg je nog een gratis luchpakket toe en een bewijs van deelname aan de zelfbouw tentoonstelling. Daarbij doe je dan ook nog wat aan ontwikkeling van jezelf dus kan je dat een win-win situatie noemen.
  In ieder geval een véél positiever insteek als klagen dat het wéér niet goed is of te duur.
  Het is maar een overweging die je ook zou kunnen doen!

 5. Jan
  Jan zegt:

  Een evenement als de DvdRA moet je zien als een dagje uit. Als je gaat om geld te besparen zal dat niet meevallen. Je onderdelen koop je goedkoper op ebay en de beursaanbiedingen op nieuwe apparatuur gelden meestal ook buiten de beurs om. Reiskosten, parkeerkosten, entree en verblijfkosten verdien je dan niet terug.

  Vergelijk het eens met een dagje naar een pretpark met het gezin, dan ben je zo 100 euro kwijt. Een hal huren as de Americahal kost heel veel geld.
  Naar de DvdRA ga je omdat je het leuk vind om bekenden te ontmoeten en rond te snuffelen of bijv. een lezing bij te wonen.
  Op internet het evenemement afkraken zal ertoe leiden dat er minder bezoekers zullen komen waardoor er steeds minder evenementen over zullen blijven. In het verleden zijn er al radiomarken ‘stukgeschreven’.

Reacties zijn gesloten.