Berichten

Dag voor de Radio Amateur naar Zwolle

Dit jaar zal de Dag voor de Radio Amateur voor het laatst gehouden worden in de Americahal te Apeldoorn. De hal zal volgend jaar gesloopt worden. Op het terrein moet een Hornbach bouwmarkt verschijnen. Voor de VERON Evenementen Commissie een reden om uit te kijken voor een nieuwe locatie om de DvdRA na 2018 plaats te laten vinden. En deze lijkt gevonden in Zwolle. De Dag voor de Radio Amateur zal vanaf 2018 plaatsvinden in de IJsselhallen, zo laat een medewerker van de Evenementen Commissie weten.

Dit jaar vindt de Dag voor de Radio Amateur nog plaats in de Americahallen te Apeldoorn en wel op 4 november a.s. Zie ook het evenementenoverzicht op deze website.

Programma 56e Dag voor de RadioAmateur

Op zaterdag 5 november 2016 organiseert VERON voor de 56e keer de Dag voor de RadioAmateur (DvdRA). De dag zal dit jaar wederom plaats vinden in de Americahal te Apeldoorn. De dag begint om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De kaartverkoop beginteen half uur eerder. Kaarten kosten € 9,- en VERON-leden betalen op vertoon van hun lidmaatschapsbewijs € 8,-. Bezoekers tot en met 16 jaar hebben gratis toegang.

Naast de radiobeurs waar handelaren en particulieren hun waar aanbieden zijn er ook diverse lezingen in de zalen boven het ‘marktplein’. Zo houdt Ben Witvliet (PE5B) om 11.45 uur een lezing over ”Near Vertical Incidence Skywave (NVIS) onderzoek, antennes en propagatie”, een onderwerp waarop hij enkele maanden geleden gepromoveerd is. Om 13.00 uur houden de dames van PI4YLC een lezing met het onderwerp ”Proud 2B PI4YLC”, gevolgd door een lezing van Bas de Jong (PE1JPD) over zijn 23cm FM zelfbouwtransceiver.

Naast de beurs en lezingen is er natuurlijk ook weer het Jeugdplein, waarbij de jongere bezoekers zich kunnen vermaken door zelf een schakeling in elkaar te bouwen. Daarnaast zullen diverse VERON commissies en zelfstandige verenigingen zich op de beurs presenteren en vindt de Morse Challenge (voorheen: Vonkenboerwedstrijd) plaats. Ook is er dit jaar weer een zelfbouwtentoonstelling.

Meer informatie: www.veron.nl.

‘Dag voor de Radio Amateur gaat gewoon door’

VERON-Logo-NieuwEr gaan de laatste dagen veel verhalen rond over het al dan niet door laten gaan van de Dag voor de Radio Amateur die op 7 november a.s. plaats zal vinden in de Americahal te Apeldoorn. Reden hiervoor zijn het verschijnen van berichten in de media dat exploitant Libéma deze hal beschikbaar gesteld heeft aan het COA voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen. De exploitant geeft echter aan dat de geplande evenementen gewoon doorgang vinden. Gemeente en COA spreken echter over een opvang periode van (tenminste) een half jaar.

Lees meer

Dag voor de RadioAmateur 2015

VERON-Logo-NieuwOp zaterdag 7 november 2015 zal de Dag voor de RadioAmateur (DvdRA) plaatsvinden. Dat heeft de Evenementen Commissie van de VERON bekend gemaakt. Er is wederom gekozen om het evenement in de Americahal in Apeldoorn. Het evenement vindt dit jaar voor de 55e keer plaats.

De Evenementen Commissie laat weten dat de toegangsprijzen dit jaar met €1 zullen stijgen omdat de kosten zoals zaalhuur ook omhoog zijn gegaan. De prijs voor een entreebewijs komt nu op €9. Dat is exclusief €4 parkeergeld, maar parkeren kan gratis bij onder andere de nabijgelegen Media Markt.

Lees meer

Dag voor de Radio Amateur 2014

VERON-vlagOp 1 november 2014 vindt de 54e Dag voor de RadioAmateur plaats. De VERON heeft weer een aantrekkelijk programma samengesteld. Naast het officiële gedeelte zijn er diverse lezingen, de zelfbouwtentoonstelling, de AMRATO en natuurlijk de VERON Onderdelen Markt. Diverse commissies, werkgroepen en verenigingen zullen zich presenteren, zo zal er weer een jeugdplein ingericht zijn. Hieronder treft u een overzicht aan van wat er op 1 november allemaal te beleven zal zijn in de Americahal in Apeldoorn.

Lees meer

Wijzigingen in het DMR-netwerk

DMREr zijn wijzigingen op komst in het DMR-netwerk. Daarbij gaat het om het netwerk van Hytera repeaters. Per 1 oktober zal er omgeschakeld worden naar nieuwe software. Daarbij wordt het versturen van GPS data naar aprs.fi ondersteund alsook de introductie van reflectors. Dit laatste zijn gespreksgroepen die op meerdere repeaters hoorbaar zijn en door de gebruiker zelf gekoppeld kunnen worden. Ook zijn er wijzigingen in de gespreksgroep 204 voor Nederland die voorheen op toonslot 2 verzonden werd. Deze verhuist naar tijdslot 1. Het 2e tijdslot is exclusief voor reflectors.

Lees meer

DMR-meeting tijdens DvdRA

digitaalTijdens de Dag voor de RadioAmateur die komende zaterdag in Apeldoorn plaatsvind, zal een groep zendamateurs om 11.00 uur een gezamenlijke ontmoeting hebben.

Omdat er geen ruimte voor DMR in het programma is zullen zij samenkomen in het restaurant. Een mooie gelegenheid om de mensen achter de DMR ID’s te ontmoeten, alsook de beheerders van de vaerschillende repeaters.

Lees meer

Dag voor de RadioAmateur 2013

VERON-vlagAfgelopen weekend vonden zowel de Radio onderdelenmarkt bij De Lichtmis plaats, alsook de Veron VHF-dag, waarbij speciale aandacht was op het werken van amateur satellieten.

Rest ons zendamateurs nog een evenement dit jaar: de Dag voor de RadioAmateur die plaatsvindt op zaterdag 2 november a.s. van 08.00 tot 17.00 uur in de Americahal te Apeldoorn.

Lees meer

53ste Dag voor de RadioAmateur

dvdra-2Op 2 november vindt de 53ste Dag voor de RadioAmateur plaats. De organisatie heeft weer een aantrekkelijk programma samengesteld. Naast het officiële gedeelte zijn er diverse lezingen, de zelfbouwtentoonstelling, de AMRATO en natuurlijk de VERON Onderdelen Markt.

Diverse commissies, werkgroepen en verenigingen zullen zich presenteren, zo zal er weer een jeugdplein ingericht zijn. Dit jaar zal deze dag als thema voeren SDR (Sofware Defined Radio), onder het motto: “SDR, daar kun je niet omheen”. Dit zal terug te vinden zijn in o.a. de lezingen en op de zelfbouw tentoonstelling.

Lees meer

Evenementen

Niets gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op