DKARS magazine april 2019

DKARS heeft de april-uitgave van haar magazine uitgebracht. Inmiddels is dit de 49e uitgave van het gratis magazine. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden. Donateurs hebben het magazine inmiddels ontvangen. Niet donateurs moeten een paar dagen wachten.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 50 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • Plannen voor nieuwe vereniging steeds concreter
 • Het zelf doen van Ionosfeer Doppler metingen op de 80 meter band
 • Lighting an ON THE AIR sign
 • 9G2DX – 4X DX-Pedition to Ghana
 • Large networks of repeaters permanently connected

Van de hoofdredacteur

Het was een heel drukke periode voor mij in de maanden februari en maart en dat had helaas tot gevolg dat het verschijnen van het Magazine daaronder moest lijden. Nu in april is het wel weer gelukt en ook nog met een aantal leuke technische artikelen. Het samenstellen van het Magazine doe ik met heel veel plezier, maar soms is het werk, ook op een tropisch eiland, toch net even belangrijker. Zijn er onder toch nog mensen die willen meehelpen met het opmaken? Ik hoor het graag, stuur even een mailtje naar secretaris@dkars.nl!

Een nieuwe bijdrage leverancier komt uit het westen van Canada, het is Daniel Romila, VE7LCG en deze maand publiceren we gelijk al drie interessante artikelen van hem. Ook niet geheel onbelangrijk, lees nog even over de vorderingen van de nieuwe radio amateurvereniging, het is te lezen op pagina vijf.
Onlangs is de nieuwe geostationaire amateursatelliet de Es’hail-2 / QO-100, ook wel Oscar 100 genoemd actief geworden met een transponder van 13cm naar 10 GHz. In deze editie is er al wat extra aandacht door een artikel van (co) auteur Remco, PA3FYM en wat informatie over apparatuur hiervoor in de rubriek Hamgear and Gadgets.
Verder hebben we ook nog een interessante bijdrage van Hans, PAØEHG gekregen, het gaat over ‘Het zelf doen van Ionosfeer Doppler metingen op de 80 meter band’ Hans schrijft er ook over hoe je dit zelf met eenvoudige middelen ook kan doen.
En uiteraard ook in deze editie weer de nodige bijdragen van de diverse vaste rubrieken die ook weer zeer lezenswaardig zijn.

En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl

73, de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur

1 antwoord
 1. Ron
  Ron zegt:

  Staat een mooi stukje in deze Dkars magazine over de nieuw op te richten vereniging! De instelling is goed hi! >

  Onze ambitie:
  Minstens 3000 leden in het eerste half jaar.
  Binnen één jaar de grootste vereniging van Nederland.

  ik zeg : Go! 😉 (alleen al om die ene vereniging met mensen die er al 25-40 jaar zitten – eens een tegenwicht te geven!)

Reacties zijn gesloten.