DKARS magazine juni-juli 2016

dkars-logoDKARS heeft gisteren het juni / juli uitgave van haar magazine uit. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 45 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Uitslagen Dutch Kingdom Contest 2016
  • Verslag Dayton Hamvention 2016
  • Red Pitaya SDR Transceiver (deel 5)
  • VHF/UHF/SHF nieuws en traffic

Van de hoofdredacteur

De vakantieperiode is weer begonnen en dit keer was dat ook op de redactie ook goed te merken. Een aantal vaste rubriekleveranciers was al vroeg dit seizoen met vakantie, zo is er dit keer geen Contest/DX news, Benelux DX-club info en geen bijdrage van de EZHE. En dit gecombineerd met andere drukte heeft ons doen besluiten een gecombineerd juni/juli Magazine uit te brengen. Het volgende Magazine komt dan gewoon alweer begin augustus uit zo is de bedoeling.

Toch bevat dit nummer weer veel leuke bijdrages om er een paar te noemen, hot news van het Red Pitaya front waar Johan, PA3ANG op de beurs in Friedrichshafen tegen aan liep. Ook een verslag van de jaarlijkse beurs in Dayton Ohio, die Peter AI4KM bezocht.

Onze ‘herintreder’ Juul, PEØGJG is ook weer terug van even weggeweest met weer een interessante bijdrage over een frequentiecounter.

Zoals de voorpagina aangeeft hebben we weer de tweede Dutch Kingdom Contest achter de rug in dit Magazine Volgen de uitslagen en geheel geautomatiseerd kan een ieder die dat wil zijn deelnamecertificaat via een link direct downloaden. Een mooi stukje automatisering, geheel zelf gebouwd door onze Wim, PH7WIM. Het certificaat van dit jaar is weer ontworpen door de DKARS certificaten specialist Willem WP3UX.

Gelukkig was niet iedereen (nog) met vakantie en daarom dit keer ook weer een paar goed gevulde EME, V-U-SHF en AM rubrieken.

Graag herhaal ik nog even een aankondiging van ruim een week geleden die we al per email hebben verstuurd. Hou het DKARS Amateur Radiopanel goed in de gaten, binnenkort komen we daar met een aantal interessante vragen voor de Nederlandse radiozendamateurs en om het extra interessant te maken zullen we daar een aantal heel mooie prijzen aan verbinden dit keer!

73 de Peter de Graaf (PJ4NX/PA3CNX)
Secretaris en hoofdredacteur.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.