DKARS magazine oktober 2016

DKARS brengt komend weekend de oktober uitgave van haar magazine uit. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden. Donateurs hebben het magazine inmiddels ontvangen.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 37 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Welkom op de Orlando HamCation
  • Mijn ontdekking van SDR
  • Meetlab op de Dag voor de Radio Amateur
  • De Raspberry PI als eenvoudige HAM-transceiver
  • “Een bijna vergeten meethulpje”
  • PA1T – Verslag JO33JF september VHF-contest

Van de hoofdredacteur

De oktober editie van het Magazine verschijnt helaas iets later dan u van ons gewend bent, maar goed, uiteindelijk is het toch weer gelukt en we kunnen uiteraard dan nog steeds actueel nieuws meenemen.

Door wat onvoorziene omstandigheden hebben de nieuwe radio amateurpanel vragen wat uit moeten stellen, maar de ‘hobbels’ zijn inmiddels overwonnen en we komen er nu toch echt binnenkort mee; interessante vragen en een pracht van een prijs gaan we onder de deelnemers verloten. Houdt onze publicaties in de gaten dus!

Toch is het blad weer goed gevuld dit keer met de bijdragen van onze vaste medewerkers, met dit keer ook veel VHF/UHF/ SHF nieuws. Daarnaast wil ik ook graag vermelden dat we nu keer op Keer ook een heel interessante AM rubriek hebben, hierin wordt een combinatie van omroep en amateur AM besproken, in onze moderne tijden hoeft AM nog steeds Geen antieke modulatie te betekenen zo blijkt iedere keer weer.

Het Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland (BOAN) is nog steeds met erg veel succes bezig, iedere maand weten we weer vele amateurs aan een bouwvergunning of toestemming te helpen dankzij onze bemiddeling. Mede door dit enorme succes blijkt er een beetje sprake van een ’sneeuwbal’ effect; als je succesvol bezig bent dan verspreidt dat nieuws zich snel onder de radioamateurs. Om de ‘werkdruk‘ bij Jan, PA3FXB wat dragelijker te maken is nu John Beers, PE1ATY uit Bolsward bereid gevonden om hem te ondersteunen. Wij danken John dat hij de DKARS gelederen zo weet te ondersteunen en wensen hem uiteraard veel succes met de BOAN activiteiten!

Zo zien we toch weer waar een kleine stichting toch weer heel succesvol kan zijn! En daarbij is iedere donateur natuurlijk ook van harte welkom, klik even op de ‘Doneren’ link op deze pagina en via de website ziet u dan hoe u ons kunt steunen. En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl

73, de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur