DKARS magazine februari 2018

DKARS heeft zojuist de februari-uitgave van haar magazine uitgebracht. Donateurs hebben deze reeds ontvangen. Andere belangstellenden moeten nog enkele dagen wachten. Het magazine heeft een nieuwe lay-out gekregen en oogt frisser dan voorheen.

Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden. Donateurs hebben het magazine inmiddels ontvangen. Niet donateurs moeten een paar dagen wachten.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 58 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS. Donateurs hebben het magazine inmiddels al ontvangen.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland
 • Onze voorzitter PAØDVD stelt zich voor
 • RF Seminars, het nieuwe seizoen
 • Waar gebruiken en gebruikten wij uw donateursbijdragen voor?
 • Rohde & Schwarz UHF versterkers
 • Internationale moonbounce conferentie dit jaar in Nederland.

Van de hoofdredacteur

Een late februari editie dit keer met als belangrijkste reden de griep die achter elkaar bij twee verschillende redactieleden toesloeg… Maar we hebben toch weer een mooie uitgave kunnen vullen met bijvoorbeeld zoals de voorpagina al liet zien een heel interessant verslag van de recente DX-peditie naar Ibo Island, voor de kust van Mozambique. Het is mooi om te zien dat onze eigen HF-redacteur, Gerben, PG5M zo heerlijk actief is. In de HF rubriek vanaf pagina 46 staat een zes pagina’s groot verslag.

En op 10 maart aanstaande dan is het eindelijk zover, de DKARS HF Weak Signal Dag in Kootwijkerbroek. In deze editie staat de laatste actuele informatie aangaande de het programma enzovoorts. We hopen in navolging van de VHF/UHF/SHF Weak Signal dag ook weer op een ruime opkomst!

Ook is dit keer de televisierubriek dankzij Gösta van de Benelux DX Club weer uitstekend gevuld en ook weer interessant voor veel radioamateurs die naar meer kijken dan alleen de amateurfrequenties.

Verder is er deze maand ook weer interessant EME nieuws met ook meer informatie over de EME-conferentie die in augustus van dit jaar in Nederland gehouden wordt, En heb je wel eens van ‘TRAMS op 144 MHz’ gehoord? Hans, PAØEHG legt het uit in de VHF/UHF/SHF rubriek.

En tot slot: heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies: dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via magazine@dkars.nl

73, de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur

1 antwoord
 1. Huizinga
  Huizinga zegt:

  Hulde voor deze nieuwe opzet in de publicatie van de mooie artikelen en wetenswaardigheden .
  Een prima stap in de goede richting om de “hoofden van de drie Organisaties” bij elkaar te brengen onder het genot van een slok en verdere versnapering.
  Gooi de boze gedachten en handelingen overboord beste voorzitters en bedenk dat een goede samenwerking haar vruchten afwerpt.
  Een groot aantal Radio enthousiastelingen zullen u dankbaar zijn zodra de strijdbijl is begraven.
  Het kan allen maar nieuwe aanwas genereren, een feit dat hard nodig is gezien de vergrijzing van de Old Timers.
  Succes met het samensmelten. .

  Huizinga

Reacties zijn gesloten.