Rafael Micro stopt productie R820T2 chip

Fabrikant Rafael Micro stopt met de reguliere productie van de R820T2 chip. Deze chip wordt als tuner gebruikt in USB DVB-dongles en dus ook de RTL-SDR, maar is ook te vinden in bijvoorbeeld de Airspy. Op verzoek kan de fabrikant nog wel batches maken voor bulk-orders. Voor kleine afnemers is dit echter niet interessant. Het staken van de productie van de R820T2 tuner chip zal dus gevolgen hebben voor de ontwikkeling van SDR. Dat schrijft de website rtl-sdr.com.

Airspy heeft recent al aangekondigd het ontwerp aan te passen en de Airspy One en de Airspy R2 vervroegd uit productie te halen. De verbeterde dongles bij RTL-SDR zijn nog verkrijgbaar, al zal de prijs mogelijk gaan stijgen wanneer de voorraad tuner chips slinkt.

6 antwoorden
 1. Dennis
  Dennis zegt:

  oude productievoorraad opmaken, nieuwe (betere?) versie staat al klaar in de pijplijn?

  Geen idee, maar misschien toch voor de zekerheid nog even snel een extra dongle inslaan nu de prijs nog hetzelfde is…….

 2. sdr user
  sdr user zegt:

  Ik heb de RTL stick al lang geleden vaarwel gezegd. Leuk om mee te beginnen voor weinig geld maar met een dynamisch bereik van slechts 48dB blijft het behelpen in veel toepassingen.

  • Azijnzeikerd
   Azijnzeikerd zegt:

   Zoals gebruikelijk in de zeuramateurwereld verwachten we van een apparaat van 10 euro prestaties van een apparaat van 25.000 euro……

   • sdr user
    sdr user zegt:

    Ik heb er maar 5 euro nog wat voor betaald incl. verzendkosten. (ebay)

Reacties zijn gesloten.