Vijfde uitgave DKARS-magazine

dkars-logoEind deze week zal DKARS met de vijfde uitgave van haar magazine komen. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat donateurs het magazine gisteren al in de mailbox hebben ontvangen. Vrijdag op zaterdagnacht kunnen alle zendamateurs het magazine downloaden.

De vijfde uitgave van het digitale blad bevat 57 pagina’s, bijna een verdubbeling van de eerste uitgave. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In de vijfde uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Low-cost Amateur Digital Television- DVB-T ATV using UT-100C transmitter USB dongle
  • HAM interview: Randy, K7AGE
  • Doppler peiler deel 2
  • PE1KQP’s Projecten Pagina
  • Informatie voor Novice vergunninghouders
  • Different EMI – RFI cases reviewed (part 2)
  • Hoe maak je een First op 23cm
  • Interview met Wim Koppelaar PA3BRP / 19WO1830

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de eindredacteur:

Dit keer weer een heel goed gevuld Magazine met toch weer één pagina meer dan de dikste tot nu toe, die van vorige maand. Het is goed te merken dat het Magazine goed gelezen en goed gewaardeerd wordt, we hebben over (positieve) reacties niet te klagen!
Deze maand een erg interessant artikel over de techniek achter Radio Veronica, in dit stuk wordt ook met de (antenne) wetenschap van nu nog eens naar de antennes van toen gekeken, met verassend interessante resultaten, technisch voor de radioamateur ook interessant; de laatst gebruikte frequentie van Veronica,557 KHz(538 meter) ligt immers niet zover verwijderd
van de nieuwe amateurfrequentie rond de 500 KHz.

Vorige maand stond er een technisch nieuwtje op de voorpagina (Beartooth), met de belofte om er in dit nummer nader op in te gaan. Helaas moest Beartooth ons melden om nog even geduld te hebben, de ontwikkeling loopt toch iets langzamer dan verwacht, dus hier komen we in een later nummer zeker op terug.

In de CQ Worldwide SSB contest was het echt een drukte van belang, in dit weekend viel een hoge zonneflux en een groot aantal zonnevlekken samen met de grote activiteit. Persoonlijk heb ik de 10 meterband nog nooit zo vol gezien, van 28.2 tot 29.2 MHZ zat hier op Bonaire gedurende de dag de band helemaal vol met contest stations. Elders in dit blad doet Steve, PJ4DX er ook nog verslag van.

Wat het HF-nieuws betreft is het ook leuk om te melden dat ‘s werelds most wanted DXCC(KP1)in januari actief gaat worden (zie pagina 51) en dat gaat zeker wat teweeg brengen op de ban- den, zoveel is nu al zeker. En zijn er onder de amateurs nog mensen die het hogerop willen zoeken? Michiel, M0MPM/PA3BHF heeft een leuk artikel over Summits On The Air (SOTA) geschreven.

Ook goed om te melden is dat de VHF/UHF/SHF sectie deze maand al negen pagina’s bevat inclusief een paar interessante DX-peditie verslagen naar de Balkan en Cyprus. En daarnaast eigenlijk ook nog een tiende pagina, deze gaat over breedband FM op 70 cm.

De problematiek rondom storingen bevat al zes pagina’s met informatie van verschillende auteurs en we hopen dat velen daar hun voordeel mee kunnen doen.

In dit nummer ontbreekt ook de (atv)techniek niet, Wil, PA8W Nico, PE1KQP, Marc, DK4DDS en Ernest PA3HCM leveren ook weer interessante artikelen dit keer.

Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via:

magazine@dkars.nl

73 de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en eindredacteur.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.