DKARS zet bureau voor ondersteuning bij antenneproblemen op

dkars-logoDKARS heeft aangekondigd onder de naam ‘DKARS Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland’ een bureau op te zetten voor de steun aan amateurs die problemen ondervinden rond het verkrijgen van de benodigde vergunningen en toestemmingen voor een eigen antenne.

DKARS constateert dat het plaatsen van antennes in Nederland steeds vaker tot problemen leidt, wat wordt bemoeilijkt door een steeds ingewikkelder regelgeving. DKARS constateert daarbij dat de bestaande verenigingen de belangen van amateurs op dit punt zeker niet altijd goed behartigen. Om die reden komt men met een eigen initiatief.

Kosten

Voor amateurs spelen de kosten altijd een belangrijke rol. DKARS meldt de hulp gratis te kunnen aanbieden aan donateurs van de stichting. Donateur kun je echter al worden met een bescheiden jaarlijkse bijdrage

De praktische uitvoering van de hulp bij antenneplaatsing zal in handen zijn van Amateur van het Jaar in 2012 Jan van Muijlwijk PA3FXB. Jan heeft een concept uitgedacht waarmee hij in de wijde regio rond zijn eigen woonplaats Veendam al vele amateurs succesvol aan een bouwvergunning voor een antenne heeft geholpen.

PA3FXB: “Het gaat in de praktijk vaak verkeerd omdat de eerste aanzet naar een aanvraag al op de verkeerde manier plaatsvindt. Ook bij dit onderwerp geldt het bekende spreekwoord ‘een goed begin is het halve werk’.” Jan raadt eenieder dan ook aan om voordat hij begint met de procedure voor het verkrijgen van toestemming, cq. een antennevergunning eerst met het nieuwe bureau van DKARS contact op te nemen.

Medewerkers gezocht

Het nieuwe bureau zoekt, verspreid door het land nog naar enkele mensen met enige ervaring op het gebied van dit soort procedures om het bureau bij haar activiteiten te helpen. Hiervoor kun je eventueel mailen aan pa3fxb@dkars.nl

Wil je donateur worden van DKARS dan kun je daarover informatie inwinnen via donateur@dkars.nl

DKARS is een initiatief dat onlangs werd aangekondigd door een aantal amateurs die een vereniging willen voor het hele Nederlandse Koninkrijk, inclusief de drie Nederlandse gemeenten in Caribisch Nederland. De DKARS kwam eerder al met het initiatief voor de Dutch Kingdom Contest en onlangs nog werden veel zogenaamde nasiballen en andere expat’s door de stichting benaderd.

Jan van Muijlwijk, PA3FXB die de leiding krijgt over het nieuwe bureau antenneplaatsing

Jan van Muijlwijk, PA3FXB die de leiding krijgt over het nieuwe bureau antenneplaatsing

Meer informatie is te vinden op de website www.dkars.nl of de Facebook-pagina van DKARS.

7 antwoorden
  • Ted
   Ted zegt:

   @Ed Koedijk, Ed dat “hadden” de andere verenigingen ook kunnen opzetten? Nee dat hadden de andere verenigingen “moeten” opzetten. Waarvoor ben je anders lid van de VERON of VRZA? Het is een geweldig initiatief van Jan, dat buiten kijf en is geboren uit nood. Maar beide verenigingen hebben hun leden ook wat dit betreft in de kou laten staan.

 1. Hans Paassen
  Hans Paassen zegt:

  Klasse !! Heb zelf de nodige ervaring !! Rechtbank,Raad van State, Herzieningsverzoek,Verzet !! Heel veel succes !! Ik had de nodige kennis in huis en me zeer goed verdiept in de zaak
  ,en later een zeer goede advocaat !! 73 ers PA3FXV.

 2. Rob
  Rob zegt:

  Jan werkt zelf met een schotel van 25 meter dus die heeft het vast en zeker goed voor elkaar!

Reacties zijn gesloten.