Inhoudsopgave Electron januari 2016

Electron-01-16-LR-1Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de VERON leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Op de Electron voorpagina
PA0JBB Amateur van het Jaar 2014. Zijn inzet bij het opzetten van de antenne-installatie voor de middengolfzender van Vahon Hindustani Radio was bijzonder opvallend. Maar ook de manier waarop hij zijn werkzaamheden voor Vahon in Electron beschreef, en op die manier kennis deelde met mede-amateurs, was opvallend.

Antenne-installaties betrouwbaar aan de gevel monteren
De meeste radioamateurs hebben geen bovengemiddelde kennis van bouwkundige constructies. Toch monteren zij vaak een antennemast aan de gevel van hun huis. Jean-Paul Suijs PA9X laat in dit artikel zien hoe je dit op een veilige manier kan doen.

Struikelblokken bij de zendexamens (17)
Deze maand legt Henk Vrolijk PA0HPV het verband tussen het tijd- en het frequentiedomein van gemoduleerde signalen uit. Een begrip van het spectrum helpt de examenvraag over het oscilloscoopbeeld te beantwoorden.

Veel voor weinig
Geert Paulides PA7ZEE gaat voor verbindingen die je maakt zonder apparatuur. Dat gaat nog net niet, maar het scheelt niet veel.

En verder…

  • Wereldwijd Kidsday zondag 3 januari 2016
  • Nieuwjaarstoespraak van de algemeen voorzitter
  • Electron: inhoud jaargang nr. 70 – 2015
  • Jet-Net Experience Day op 23 februari 2016
  • Ontwerpwedstrijd techniekbouwprojecten voor jeugd van 10 tot 13 jaar
  • Techniekweek basisscholen Nieuwleusen wederom een succes

Lid worden van VERON kost € 49,- per jaar. Voor dat geld ontvang je onder andere maandelijks de Electron, kun je gebruik maken van de gratis QSL-service voor leden, afdelingsavonden bezoeken en geniet je als zendamateur van vertegenwoordiging bij de IARU en Agentschap Telecom.

Daarnaast kunnen leden met korting spullen bestellen bij het Service Bureau en met korting naar de Dag voor de Radio Amateur. Ook organiseert de VERON diverse evenementen zoals de jaarlijkse HF-dag en de VHF-dag die gratis toegankelijk is voor leden. Meer informatie is te vinden op de website veron.nl.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.