Nieuwe website voor de VERON

VERON-vlagVandaag werd de nieuwe VERON website in de lucht gebracht tijdens een presentatie op de Dag voor de RadioAmateur in Apeldoorn.
Met een druk op een grote rode knop liet algemeen voorzitter Remy Denker, PA3AGF, de oude site plaatsmaken.

Er is enkele maanden gewerkt aan de nieuwe website door een groep leden van de vereniging. Met de nieuwe website is ook een eerste stap gezet in het uitrollen van een nieuwe huisstijl voor de VERON.

Nieuwe look
De nieuwe VERON website is helemaal uitgevoerd in de nieuwe VERON look. Daarmee krijgen bezoekers van de site ook meteen een voorproefje van de nieuwe look. Die zal de vereniging de komende maanden in haar uitingen doorvoeren. De nieuwe look is ontstaan als spin-off van de nieuwe website die op het moderne WordPress CMS draait.

Webwinkel en ledensectie
Binnenkort volgt een webwinkel waar via iDeal en creditcard producten van het Service Bureau gekocht kunnen worden. Snel daarna een ledensectie met informatie exclusief voor VERON leden en de mogelijkheid om het Electron magazine online te lezen. Hiervoor wordt een beveiligde verbinding gelegd tussen de VERON website en de VERON ledenadministratie, het VAS.

Andere ICT koers
Met de komst van de nieuwe website slaat de VERON ook een nieuwe koers in op ICT gebied. Zo beheert de ICT-werkgroep drie eigen servers waar niet alleen de website op draait. Verschillende applicaties die nu nog her en der draaien worden de komende tijd naar de eigen omgeving verhuisd en daar beheerd. Centraal beheer van deze applicaties maakt de vereniging minder afhankelijk en bespaart veel tijd. Die kan dan weer aan de hobby besteed worden.

Ruimte voor afdelingen en werkgroepen
Afdelingen, werkgroepen en commissies die worstelen met het beheer van hun website, kunnen deze ook bij de vereniging onderbrengen. Lokale webmasters hoeven dan alleen nog maar naar de inhoud te kijken, en zich niet meer bezig te houden met het technisch beheer. Deze sites draaien dan op hetzelfde CMS als de “moedersite”.  Het beheer wordt overgenomen door de ICT-werkgroep. Zo kozen de afdeling A59 Nieuwe Waterweg en de Jeugdcommissie al voor deze optie en volgen er snel meer.

Een van de eerste afdelingen die over is naar het nieuwe platform en dezelfde look-and-feel heeft is A59 Nieuwe Waterweg.

Webredactie
De nieuwe VERON website heeft zijn eigen webredactie die nauw samenwerkt met de Electron redactie. Toch is men nog op zoek naar mensen die willen helpen de website te vullen met leuke artikelen. Geïnteresseerden kunnen zich bij de webredactie melden via het contactformulier.

URL: www.veron.nl

5 antwoorden
 1. Tim
  Tim zegt:

  Site is niet erg veranderd qua looks, wel had ik het saaie blauwe background image veranderd.

  De veron is iig in beeld met een website , en dat is wat telt.

  Kan het veslag 90 ste amateur overleg Veron-AT nog niet vinden van 29-10-2014.

 2. rolfje
  rolfje zegt:

  Moderne look en feel, en ziet er een stuk professioneler uit. Het contactformulier en het lidmaatschapsformulier is voorzien van https, dat geeft meer vertrouwen in de manier waarop met privacy-gevoelige gegevens wordt omgegaan. Complimenten.

Reacties zijn gesloten.