Na ruim 50 jaar de laatste Jutberg

Na ruim 50 jaar komt deze week een einde aan de VRZA radiokampweek op De Jutberg in Laag-Soeren. Vanaf volgend jaar zal het evenement met al haar activiteiten, inclusief de radiomarkt op Hemelvaartsdag, verplaatsen naar Streekpark Klein Oisterwijk in de omgeving van Tilburg. De nieuwe locatie beschikt over een meer geschikte faciliteiten voor de activiteiten van de radiozendamateurs. Dit jaar vond de Radiokampweek voor de 54e keer plaats.

34 antwoorden
 1. Stan Joosen
  Stan Joosen zegt:

  Als afstand een probleem zou vormen dan kan ik slechts concluderen dat de interesse niet héél hoog is. Mij maakt afstand niet uit als het maar aangenaam is en dan maak je er gewoon een leuk dagje uit van.

  Beantwoorden
  • Andre, PE1PQX
   Andre, PE1PQX zegt:

   Je moet ook rekening proberen te houden met mensen die niet eens een auto hebben, en OV gewoon te duur vinden.
   Een meer centraal gelegen markt trekt landelijk gewoon veel meer toeloop, ga je een heel stuk naar het zuiden doe je het noorden te kort, en draai je het om zijn de zuiderlingen weer sikkeneurig.

   Ander idee zou kunnen zijn de VRZA radiokampweek jaarlijks in een andere provincie te laten plaats vinden. Zo houd je de mensen in mijn ogen veel meer ‘happy’.

   Waarom richting Tilburg?? Daar zal de organisatie vast een goede reden voor hebben, maar dan loop je wel enorm de kans dat de bezoekers uit het Groninger-land en het land van Bartje minder geneigd zijn te komen.

   Beantwoorden
   • Neutraal
    Neutraal zegt:

    Het lijkt mij dat slechts weinig campings de vrijheid kunnen/willen bieden aan zendamateurs zoals de Jutberg die jaren lang heeft geboden. Niet elke camping is ook nog geschikt om een markt te organiseren, denk ik.
    En uiteraard zullen ze geprobeerd hebben een lokatie te zoeken die niet de hoofdprijs rekent en toch voldoende voorzieningen heeft.

    Beantwoorden
    • Ruud Driessen
     Ruud Driessen zegt:

     Dat klopt. Probeer maar eens een camping te vinden waar allemaal kan wat jaren op de Jutberg allemaal kon. Dat is het probleem. Dit is nu gevonden op de nieuwe locatie in Oisterwijk. En ja…..Beetsteezwaag, Assen en de Lichtmis zijn voor mij ook redelijk ver en soms té ver…..dus die sla ik over. Niet zeuren heren zeuramateurs. Wij letten voor jullie ook op de centen. Degene die nu het hardste roepen dat ze niet meer komen zie ik vanzelf lopen in 2018 in Oisterwijk! 🙂

     Beantwoorden
     • Andre, PE1PQX
      Andre, PE1PQX zegt:

      Vandaar ook de suggestie om per provincie te rouleren…. Je houd je over een periode van net meer dan 10 jaar iedereen tevreden.

     • Neutraal
      Neutraal zegt:

      Lijkt me knap lastig André, weinig campings zijn geschikt. Als je een week staat maakt afstand ook niet zoveel uit. De markt is een onderdeel, dus de deelnemers lijken mij meer inspraak waard.

 2. Daan
  Daan zegt:

  Jammer.. jutberg zooooo bekend door ons als radio hobbyisten , affin het zal best een goede reden hebben maar mocht het tij te keren zijn suc6
  Waarom is niet elke verandering een verbetering …affin organisatie bedankt voor alle mooie jutbermarkten de laatste jaren

  Beantwoorden
  • Rob
   Rob zegt:

   Ik begrijp uit dat filmpje juist dat veel van de daadwerkelijke deelnemers aan de radio kampweek juist vonden dat het wel eens tijd werd ergens anders heen te gaan omdat ze deze camping en omgeving nu wel kennen…
   Ik denk dat veel mensen hier alleen kijken naar de radiomarkt, maar die radio kampweek is natuurlijk veel meer en dat is de basis van de activiteit. Die markt is daar maar een deel van.
   En “het is me nu te ver weg” dat geldt altijd maar voor een deel van de bezoekers, voor anderen is het weer dichter bij.

   Beantwoorden
  • Ruud PE0RH
   Ruud PE0RH zegt:

   Hoi Otto,
   Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat de enquete voorzien was van op zijn minst gekleurde achtergrond-info en dat ik niet in de gelegenheid ben geweest om mijn mening te geven. Ik denk nog even na over 2018

   Beantwoorden
 3. Rob
  Rob zegt:

  Wat overigens wel grappig is: men spreekt die plaatsnaam de hele tijd verkeerd uit.
  Ik zit net nog naar een herhaling van de pi4vrz uitzending te luisteren en daar gaat dat ook zo.
  Die naam moet je uitspreken als Oosterwijk… Net zoals Oirschot (Oorschot) en Helvoirt (Helvoort).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!