Agenda van het 92e Amateur Overleg

AT_logoDeze week vond voor de 92e keer het Amateur Overleg plaats tussen VERON, VRZA en Agentschap Telecom. Op de agenda stonden diverse punten om te bespreken. Een drukke vergadering, met diverse punten die al langere tijd op de agenda staan.Onder ander het roepletterbeleid, onder zendamateurs bekend als de PA0-discussie, de uitbreiding van de 40-meter band voor Novices en de komende WRC-vergadering waarin de 60-meter band wordt toegewezen aan Full-amateurs.

Het zal nog 6 tot 8 weken duren voor de notulen van dit overleg beschikbaar komen. Uit de Terms of Reference, een huishoudelijk regelement dat een half jaar geleden door Agentschap Telecom opgesteld is, blijkt dat de toezichthouder 4 weken de tijd heeft om notulen naar de verenigingen te zenden. Zij hebben vervolgens 2 weken de tijd om feedback te geven, waarna Agentschap Telecom binnen 2 weken de officiële notulen zal verzenden naar de verenigingen.

DKARS kon nog niet meedoen aan het Amateur Overleg. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten door te gaan met voorbereidingen en te hopen in het voorjaar van 2016 wel aan te mogen schuiven bij het halfjaarlijkse overleg.

Op de website van VERON is een agenda te vinden.

21 antwoorden
 1. Arthur
  Arthur zegt:

  Dat gaat dus nog een beste tijd duren, maar de VERON zegt wel op de site: Na 13 oktober zullen we, op deze website, met Bram van den Berg PBØAOK terugkijken op dit AO.

  • Ron PB0ANL
   Ron PB0ANL zegt:

   Hoi Arthur, communicatie NA 13 oktober klopt helemaal. Er staat geen termijn bij. Met het AT is heel duidelijk afgesproken dat er pas NA vaststelling van het verslag door de verenigingen inhoudelijk over het AO gecommuniceerd mag worden en wel door plaatsing van het betreffende verslag. 73, Ron

  • Ron PB0ANL
   Ron PB0ANL zegt:

   Nee, niet vergeten. “DKARS” komt nergens voor op de definitieve agenda van het AO dat ik op 29 sept. jl. heb ontvangen. 73, Ron

 2. Wim PD0EDN
  Wim PD0EDN zegt:

  Goed lezen, er staat hierboven letterlijk:
  DKARS was door het plotselinge overlijden van haar voorzitter afwezig, maar zal naar alle waarschijnlijkheid aanschuiven bij de volgende vergadering die in het voorjaar van 2016 gehouden wordt.
  73’s Wim PD0EDN

  • Adriaan PE2K
   Adriaan PE2K zegt:

   Laat ik het anders schrijven: Ik heb geen uitnodiging gezien, waarop ook stond dat de DKARS aanwezig zou zijn.

   • Ron PB0ANL
    Ron PB0ANL zegt:

    Weliswaar staat op de VERON-site slechts een greep uit de agendapunten genoemd. Maar ik kan wel zeggen dat op de agenda (en ook op de voorgaande concepten) uitsluitend AT, VRZA en VERON agendapunten hebben gestaan. Die agenda wordt al een paar weken voor het AO gesloten.
    Of DKARS heeft geen agendapunten ingediend of …. 73, Ron

  • Ron PB0ANL
   Ron PB0ANL zegt:

   Ik condoleer DKARS uiteraard van harte met het verlies van haar voorzitter, maar zoals al in een andere “comment” aangegeven, kwam DKARS niet voor op de definitieve agenda en genodigden-lijst, die ik op 29 september (dus 2 weken voor het AO) had ontvangen. 73, Ron

  • Cees
   Cees zegt:

   Net als de rfdx ! En zo zijn er vast nog meer die aan kunnen schuiven als alle stichtingen ook aan de kriteria voldoen. Dan kunnen de VERON en VRZA trouwens ook afzonderlijk gaan deelnemen. Nog even en AT kan een flinke hal afhuren als er een amateuroverleg gaat plaatsvinden 🙂

 3. paul
  paul zegt:

  Ben nieuwsgierig hoe men verzoek nummer 1 van de Veron ledenvergadering constructief heeft kunnen vertalen naar AT.

  Waarom eigenlijk geen directe afgevaardigde van de EMC commissie bij het AO?

  • Ron PB0ANL
   Ron PB0ANL zegt:

   Hoi Paul, de mogelijkheid is er wel. In het “reglement van het AO” staat, dat naast bestuursleden ook specialisten uitgenodigd kunnen worden door de verenigingen.

 4. EEF
  EEF zegt:

  Randy Moderation ??? gaan we weer die kant op of kan ik als jurist gewoon netjes schrijven wat er gaande is ???gr \EEF

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Geen moderatie. Op een of andere manier lukt het je toch steeds om zelf reacties uit te lokken, die weer tot diverse klachten leiden en mij zeeën van tijd kosten. En aangezien ik full-time werk, heb ik die tijd niet.

   De huisregels zeggen dat persoonlijke aanvallen niet toegestaan zijn.. Daaronder valt mijn inziens ook een herhaaldelijke aanvallen richting VERON, VRZA, DKARS of van mij part Walt Disney. Doel van de regels is om het gezellig te houden.

   Met ingang van deze week wordt er sneller gemodereerd. Ook zijn er voor het eerst sinds een half jaar weer bans uitgedeeld. Wees wijs en zorg dat je niet tot die groep gaat behoren.

 5. wim
  wim zegt:

  Ja, EEF, ik ben geen jurist, maar omdat juristerij een geschreven aftreksel is van logisch en rechtvaardig denken a la Descartes hoeft dat ook niet. Die Dkarslui zijn naar mijn smaak gewoon een ruzieclubje geboren uit onvrede of jennerij omdat ze een of andere contest wilden ontregelen met hun prefixvoordeel.

  Ik las eerder op deze website gemotiveerd dat stichtingen niet welkom zijn bij amateuroverleg, terecht en daarmee basta, niet blijven drammen als een klein kind dat een ijsje wil en het niet krijgt.

  Kan zijn dat ik ernaast zit, maar dan weten ze hierbij hoe een gewone amateur die knutselt c.q. experimenteert en geen politicus is, zoals een amateur behoort te doen volgens de ITU amateurdienst, erover denkt. We zitten al met een erfenis van PA0GN en verdere verspintering is het Nederlandse zendamateurisme onwaardig. Maar goed, ik kom uit een dorp waar 7 kerken (inclusief elk een gebouw) of afsplitsingen daarvan bestaan, en ik , de achtste groep, (eenmansfractie) met een lichtkrant boven de huisdeur dat aanbellen door hun vertegenwoordigers niet op prijs gesteld wordt.

  EEN keer in 30 jaar is dat toch gebeurd, toen vroeg ik de aanbeller of hij het licht gezien had, ja dat had hij, maar dan kon hij kennelijk niet lezen, sprak ik, terwijl ik hem wees op de lichtkrant.

  • paul
   paul zegt:

   “Die Dkarslui zijn naar mijn smaak gewoon een ruzieclubje geboren uit onvrede of jennerij omdat ze een of andere contest wilden ontregelen met hun prefixvoordeel.”

   Er worden vaker clubjes geboren uit ruzie of onvrede, zie ons kleurrijke politieke bestel.

   Maar om ieder nieuw clubje alleen daarom bij voorbaat permanent te diskwalificeren is niet zo eerlijk, toch?
   Ik zie heel veel DKARS activiteit die niets met ruziemaken te maken heeft, maar meer met constructieve zaken voor deze hobby vanuit een eigen visie, dat is mooi.

   • Cees
    Cees zegt:

    De NVRA is een clubje dat ook al wat langer bestaat en dan zou moeten aanschuiven bij het amateuroverleg. Dat is zelfs een vereniging.
    Een stichting kan natuurlijk nooit hard maken dat die de doelgroep vertegenwoordigt, door het in de statuten te zetten. Zoals de secreatris/eindredacteur van DKARS bij de eerste uitgave van het magazine al opmerkte: Verder over ons, de DKARS is geen vereniging zoals u deze al kent maar het wordt een “ondemocratische” stichting met overduidelijke statuten zodat een ieder weet waar we voor staan en waarbij de betrokken bestuurders ook altijd aanspreekbaar zijn.
    De intentie is uiteraard goed maar als een bestuur op geen enkele manier verantwoording behoeft te worden afgelegd is dat geen ganatie dat er niet ineens zaken voorgesteld worden waar de zendamateur niet zo blij mee is. Ik zeg niet dat dit nu aan de orde is maar wie weet wie er straks in het bestuur zitten?

 6. EEF
  EEF zegt:

  jaja heel goed Wim , soms vraag ik me inderdaad af of er ergens een zendamateur het licht gezien heeft…..
  gr EEF

 7. Anton
  Anton zegt:

  Wim

  Ik ben het helemaal met je eens dat een zendamateur moet experimenteren en knutselen.
  Denk trouwens niet dat DKARS een ruzieclubje, maar gewoon een groep goedbedoelende amateurs die het beste voor hebben met de radioamateurs. Trouwens over aanbellen gesproken. Ik woon zelf in Nunspeet en mijn vrouw die loop vrijwillige collectes in Hierden en Hulshorst voor de Hartstichting, KWF en Brandwondenstichting. De afgelopen keer komt zij dit tegen:

  https://youtu.be/A8TKDX2PbbM

  Wel vreemd, maar gewoon verder collecteren was haar motto!.

  73, Anton.
  P.s. en ik hoop dat er nog veel wordt geëxperimenteerd.

Reacties zijn gesloten.