Nieuwe website radioweekend.nl

shelltorenTijdens het aankomende Lighthouse weekend zullen zendamateurs in de regio Amsterdam de Shelltoren openen voor collega’s en geïnteresseerden. Momenteel is een groep druk bezig met de voorbereidingen en is er de laatste week vrijwel dagelijks activiteit te horen vanuit Toren Overhoeks, zoals de Shelltoren officieel heet.

De crew heeft onlangs de website radioweekend.nl gelanceerd waarbij een overzicht van de activiteiten weergegeven wordt. Nieuw is dat de toren in de eerste twee weken van augustus door zendamateurs bemand kan worden om actief te zijn. Zo zal er tijdens de maandelijkse locator contest van de VRZA activiteit zijn door Bert, PA3BFK. Ook zal hij op de 23cm band verbindingen proberen te maken tijdens de RSGB contest.

Na aanleiding van enkele onregelmatigheden vorig jaar, waarbij bezoekers over het dak hingen om foto’s te maken en de organisatie uiteindelijk moest besluiten de activiteiten te staken zijn er dit jaar strenge regels opgesteld. Het dak is verboden terrein en er mogen maximaal 10 bezoekers tegelijk in de toren, zonder camera en uitsluitend onder begeleiding. Door een grotere groep vrijwilligers heeft de organisatie zich ervan verzekerd dat onregelmatigheden tot het verleden behoren.

Meer informatie is te vinden op de website radioweekend.nl.

1 antwoord
  1. Marcel van den Berg
    Marcel van den Berg zegt:

    Die prutser hebben nog steeds alleen maar een witte pagina. Ondanks de opmerking die ze er over hebben gekregen. Lekker geloofwaardig vond ik ze toch al niet.

Reacties zijn gesloten.