PI6HVS heeft een digitale uitgang

PI6HVSDe Gooise ATV-repeater PI6HVS heeft vanaf nu ook een digitale uitgang in DVB-S op 10 GHz met een vermogen van 1 Watt. Digitale ingangen waren al langer aanwezig.
Momenteel bevat de transportstream een kanaal die gelijk is aan de uitgang. De beheerders van de ATV-repeater zouden graan ontvangstrapporten krijgen van de gebruikers in midden Nederland.

Later zal de web-besturing aangepast worden zodat andere audio (en video) signalen gerouteerd kunnen worden naar de digitale uitgang. PI6HVS zendt uit op 10.300 MHz digitaal met een error correction van 3/4 en een Symbolrate van 4500 KSym.
Analoog is de repeater te bekijken via 2387, 5712 en 10.240 MHz.

Een andere functie die toegevoegd is betreft een Realtime Remote Spectrum Analyzer, waar gebruikers van afstand hun ontvangen signaal kunnen bekijken. Er moet een (Windows) applicatie geïnstalleerd worden om deze te kunnen gebruiken. De Analyzer kan door meerdere gebruikers tegelijk gebruikt worden.

Eerder al werd de analoge zender op 3cm vervangen en worden er nieuwe ontvangers gebouwd. Op de website PI6HVS.nl is meer informatie te vinden.