Berichten

Tarief registratie in 2022 naar 46 euro

Op 4 november is de Regeling vergoedingen Agentschap Telecom 2022 gepubliceerd. In de publicatie zijn onder andere de tarieven opgenomen die radiozendamateurs moeten betalen voor hun registratie. In 2022 gaan zij 46 euro betalen. Het tarief is daarmee 2 euro duurder dan in 2021, een stijging van circa 5%. Ook het doen van een radio-examen wordt duurder: het door het ministerie vastgestelde tarief voor het afleggen van een examen wordt met 1 euro verhoogd van 71 euro naar 72 euro.

Zendamateurs betalen sinds 2016 weer voor hun registratie. Dit is in lijn met het beleid van de overheid om werkzaamheden kostendekkend door te belasten aan de markt. De kosten voor de registratie waren bij de herintroductie in 2016 nog 31 euro. Gebruikers die geen gebruik meer willen maken van hun registratie kunnen ervoor kiezen hun registratie in te trekken. Wanneer dit voor 31 december a.s. gebeurt, zijn geen kosten over 2022 verschuldigd.

Tarieven relaisstations omhoog, bakenzenders omlaag
De tarieven voor relaisstations gaan omhoog van 201 naar 212 euro (per 3 jaar). Daarnaast moer er 83 euro  per jaar betaald worden voor de in 2021 geïntroduceerde toezichtkosten. Dit was vorig jaar nog 79 euro. Voor bakenzenders geldeen geen toezichtkosten meer, zoals dit in 2021 nog wel het geval was. De eenmalige registratiekosten voor bakenstations bedraagt 117 euro (per 3 jaar).

Meer informatie over de tarieven vind je via: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-45605.html

Tarief registratie in 2021 naar 44 euro

Op 28 oktober is de Regeling vergoedingen Agentschap Telecom 2021 gepubliceerd. In de publicatie zijn onder andere de tarieven opgenomen die radiozendamateurs moeten betalen voor hun registratie. In 2021 gaan zij 44 euro betalen. Het tarief is daarmee 2 euro duurder dan in 2020, een stijging van 4,76%. Ook het doen van een radio-examen wordt duurder: het door het ministerie vastgestelde tarief voor het afleggen van een examen wordt met 3 euro verhoogd van 68 euro naar 71 euro.

Zendamateurs betalen sinds 2016 weer voor hun registratie. Dit is in lijn met het beleid van de overheid om werkzaamheden kostendekkend door te belasten aan de markt. De kosten voor de registratie waren bij de herintroductie in 2016 nog 31 euro. Gebruikers die geen gebruik meer willen maken van hun registratie kunnen ervoor kiezen hun registratie in te trekken. Wanneer dit voor 31 december a.s. gebeurt, zijn geen kosten over 2021 verschuldigd.

Tarieven onbemand gebruik omhoog
De tarieven voor relaisstations gaan omhoog van 184 naar 201 euro (per 3 jaar). Daarnaast komen er toezichtskosten a 79 euro per station. Deze kosten zijn nieuw. Als reden geeft Agentschap Telecom op dat “er is gebleken dat relaisstations de afgelopen jaren veel last hadden van illegale gebruikers. Om deze verstoringen aan te kunnen pakken is specifiek opsporingsonderzoek en toezicht noodzakelijk. Om dit uit te kunnen voeren is er een toezichts tarief opgenomen.”

Meer informatie over de tarieven vind je via: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-55550.pdf

Registratiekosten in 2020 naar 42 euro

Agentschap Telecom laat op haar website weten dat de registratiekosten volgend jaar zullen stijgen. Radiozendamateurs gaan in 2020 een bedrag van 42 euro betalen. Voor een ATOF moet voortaan 184 euro (per 3 jaar) betaald worden. Het tarief voor 2020 is hoger door toegenomen kosten door loon- en prijsbijstelling van de ICT-kosten.

Enkel Wanneer een aanvraag schriftelijk ingediend wordt dan komen hier ca. 15 euro extra administratiekosten bij. Wanneer een aanvraag via het gebruikers loket (Digid) gedaan worden dan zijn deze kosten niet van toepassing.

De aankondiging is te lezen op de website van Agentschap Telecom.

 

(Per abuis zijn de verkeerde tarieven opgenomen in een eerdere versie van dit bericht)

Verhoging jaarlijkse registratiekosten

De kosten voor de werkzaamheden en diensten van Agentschap Telecom gaan volgend jaar naar 34 euro. Dat valt te lezen in de Staatscourant. Dit jaar en afgelopen jaar moest er nog 31 euro betaald worden. Ook de kosten voor vergunningen van onbemande stations gaan met 3 euro omhoog. Voor een vergunning moet voortaan 156 euro (per 3 jaar) betaald worden.

Acceptgiro: Aantal registraties neemt af

Het aantal registraties is met 85 afgenomen sinds registratiehouders de brief van Agentschap Telecom ontvangen hebben, waarin aangekondigd werd dat ook voor 2017 een registratievergoeding van €31 betaald moet worden. Waarschijnlijk gaat het om niet-actieve zendamateurs die vorig jaar vergeten waren de registratie in te trekken.

Als we de database van 20 november jl. en vandaag vergelijken zien we dat 99 roepletters ingetrokken zijn. Daar komen 14 roepletters bij. Waarschijnlijk gaat het hier om gewijzigde roepletters, omdat de examenresultaten van gisteren nog niet verwerkt zijn. De afgelopen twee weken zijn er dus 85 registraties ingetrokken.

Registratiehouders die niet actief zijn en hun registratie willen doorhalen kunnen dit tot eind deze maand doorgeven bij Agentschap Telecom via het gebruikersregister. Wanneer dit voor 1 december a.s. gebeurt zal over 2017 geen registratievergoeding verschuldigd zijn. Mocht een registratiehouder later alsnog besluiten actief te worden, dan kunnen alsnog (nieuwe) roepletters aangevraagd worden.

Momenteel telt de registratiedatabase 12,637 roepletters. Hier zitten 189 PI-roepletters tussen, hetgeen het totaal aantal actieve zendamateurs op 12.448 brengt. Nadat de examenkandidaten van gisteren hun roepletters toegewezen krijgen zal het aantal weer op ruim 12.500 komen te liggen.

Tarief registratie blijft 31 euro in 2017

Het tarief voor registratiehouders blijft ook 31 euro in 2017. Dat laat Agentschap Telecom op haar website weten. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen maritieme registraties en radiozendamateurs. Beiden zijn ‘registratiehouder’ en betalen hetzelfde. Mensen die de registratie wensen te beëindigen kunnen dit voor 1 december doen. Meer informatie is te vinden op de website van Agentschap Telecom.