Verhoging jaarlijkse registratiekosten

De kosten voor de werkzaamheden en diensten van Agentschap Telecom gaan volgend jaar naar 34 euro. Dat valt te lezen in de Staatscourant. Dit jaar en afgelopen jaar moest er nog 31 euro betaald worden. Ook de kosten voor vergunningen van onbemande stations gaan met 3 euro omhoog. Voor een vergunning moet voortaan 156 euro (per 3 jaar) betaald worden.

68 antwoorden
 1. MPX
  MPX zegt:

  Weer een reden voor mensen om op te zeggen.
  Niet om die paar Euro, maar dit was te verwachten natuurlijk.

 2. Dick
  Dick zegt:

  Jammer maar helaas maar bij welke andere club ben je voor 34 euro es een heel jaar klasr

 3. Henk
  Henk zegt:

  vraagje. Mag je ook een jaar overslaan met betalen of moet je dan weer opnieuw examen doen?

 4. MPX
  MPX zegt:

  Yep dat kan, alleen is nog maar de vraag of je huidige call tzt vrij is, die vervalt namelijk.

  • Ruud Driessen
   Ruud Driessen zegt:

   Oh, daar loop ik altijd alleen maar hard voorbij. Ik betaal die 34 euro gewoon……val ik ook vanaf. Scheelt weer gewicht in mijn portemonnee! 😅😅

 5. Oene de Vegt
  Oene de Vegt zegt:

  Welke werkzaamheden? Doe nu al weinig met m’n hobby dus denk dat ik het binnenkort helemaal maar helemaal aan de kant gooi. Einde zendhobbie na meer dan 40 jaar plezier.

  • Tjalling Postma
   Tjalling Postma zegt:

   Ja daar heb je wel een goed punt. Erg jammer, dat het zo moet. Want het a.t. doet niet zoveel qua handhaven. De piraatjes kunnen hun gang gaan op de nos repeater bijvoorbeeld. Weinig wordt daar aan gedaan.

  • Oene de Vegt
   Oene de Vegt zegt:

   Ga lekker weer terug naar de piraterij. 27 MC(gratis, HF en kleinere antennes). 3 Meter(wordt bijna niet aangepakt) en noem maar op. De legale amateurs en stations moeten dokken voor de rest. Ik pas er voor.

   • MPX
    MPX zegt:

    Haha 3 meter wordt bijna niet aangepakt, probeer het eens.
    Ik zou zeggen ga maar vast sparen beste OM.

  • Oene de Vegt
   Oene de Vegt zegt:

   Hoezo opnaaien. Jaren betalen, dan voor noppes. Dan beperking van de frequenties en mensen zonder licentie die gebruik mogen maken van de banden waar wij destijds alleen mochten komen als we een licentie hadden Thom van der Klis. Je moet je ff in de geschiedenis verdiepen voordat je een opmerking plaatst Thom van der Klis.

  • Michel Mulder
   Michel Mulder zegt:

   Je hobby aan de kant gooien voor die 3euro extra, nou nou laat jij je ff kennen zeg. Je kijkt teveel naar vroeger en blijft daar ook in hangen terwijl de wereld door draait en verder gaat. stop gewoon als je geen zin meer hebt maar geef daarvan niet het AT of Den Haag de schuld. Zoek het bij jezelf. Kortzichtig gelul dus weer waar je niks aan hebt.

  • Thom van der Klis
   Thom van der Klis zegt:

   Ik hoef helemaal niks Oene. De hele geschiedenis interesseert me niks. Ik betaal graag 34 euro, dat is een schijntje voor een gave hobby. En als je het allemaal zo verschikkelijk vindt, schrijf dan een klacht aan AT in plaats van je geklaag op dit medium te dumpen. Misschien helpt dat wel.

  • Mark Peterse
   Mark Peterse zegt:

   het probleem is waar betaal je die 34 euro voor, hebben we rechten, nee, je betaald voor het gebruik te maken van lucht, en dan denk ik wat is het volgende, alle mensen wandelbelasting laten betalen voor het lopen over de stoep(daar hebben ze in ieder geval nog iets voor gedaan, de lucht was er al heel lang), ik zal maar niet te veel balletjes opgooien anders komt er een graaiende overheid op het idee om het ook nog te gaan uitvoeren ook

 6. Eline Kleibrink
  Eline Kleibrink zegt:

  Ze moeten toch ergens hun geld vandaan halen om die 2 mooie peil- en radiocontrole wagens van af te betalen? Als ze het geld over de balk zouden gooien zou ik bezwaar maken, maar als ze er zo iets moois van kopen, dan zeur ik niet 🙂

   • Peter
    Peter zegt:

    Wat PI2NOS met zendamateurisme te doen heeft heb ik nog steeds niet kunnen ontdekken. Behalve dat de frequentie in een van onze banden zit.

   • MPX
    MPX zegt:

    PI2NOS is toch helemaal niet interessant of luister je nooit ergens anders?
    Wat daar aan mensen zonder call zit is peanuts dus niet zo boeiend.

 7. Bert Schaap
  Bert Schaap zegt:

  Koop allemaal een bloemetjesjurk bij de Wibra, goedkope ouwe zeikwijven zijn de meeste zendamateurs al. Wat een geneuzel over een paar Euro.

 8. PA0HTW Veendam
  PA0HTW Veendam zegt:

  Is het is NL weer het duurste, net als als die liter benzine? Ik keek even snel bij onze buren en zag bij DL (amateurfunk gebuhr) 20 €, G (Ofcom radiocom licenses fee) 0 € = free en in B (bij BIPT) kan ik er niets over vinden. Ook daar gratis?

 9. René van der Zwan
  René van der Zwan zegt:

  Een normale verhoging die gelijk loopt met de markt zou 1.75 procent zijn. Wat zou de basis zijn van deze verhoging. Ook ik moet die geven aan mijn klanten bij een tarief verhoging.

  • Bernardus
   Bernardus zegt:

   Toch komen deze berichten/reacties door de moderatie van dit klankbord. Wel vreemd dat je dan deze reactie geeft.
   Maar ik geef je wel groot gelijk.
   Een hoop -sorry dat ik het zeg- zeikerds die voor een paar euro per jaar een hoop QRM (59++++) veroorzaken op het nieuwsbericht.
   Ik ben blij met mijn hobby als radiozendamateur en doe dit al 26 jaar. Een paar euro meer per jaar is naar mijn mening niet erg.

 10. MPX
  MPX zegt:

  99% snapt het nog steeds niet geloof ik, het gaat niet om die paar Euro, althans bij sommige wel, en dat is best een beetje sneu natuurlijk.
  Als die stijging zo door zet is het zo 50 Euro, terwijl het eerst gratis was.
  In de tijd dat we nog moesten betalen was er nog enigszins sprake van handhaving op de amateurbanden.
  Aangezien dat nu zo goed als nihil is, vraag ik mezelf sowieso af waarvoor we betalen.

 11. Hamradio Michel
  Hamradio Michel zegt:

  De hobby is gewoon te leuk waarbij de vergunningskosten voor mij ondergeschikt zijn. Een paar euro meer maakt mij niet uit. Desnoods een biertje minder drinken…. mij hoor je niet klagen….
  Vergeet niet dat we veel onnodige meuk op beurzen kopen die in de container terecht komt. Dat geld kan je beter besteden aan bijvoorbeeld je bijdrage aan AT

Reacties zijn gesloten.